Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svi ispunjavali uvjete, nitko nije izabran

08.07.2016. 22:00
Svi  ispunjavali uvjete, nitko nije izabran


Ogorčen napisima da je ostavka predsjednika Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, Marijana Vrkića, a nakon još jednog neuspješnog pokušaja izbora za ravnatelja te županijske ustanove, scenarij smišljen kako bi produljio ostanak na mjestu v.d. ravnatelja, Grgo Šoša obratio nam se rekavši kako će za naš list iznijeti “cijelu istinu, jer ne može više dozvoliti da se o njemu piše toliko laži”.
– Jamčim vam svojim imenom i prezimenom da neću ostati na mjestu direktora Doma! Nema tih novaca za koje bih ostao ovdje. Umoran sam i ogorčen prljavštinama koje se o meni pišu, tako i ovom najnovijom da je sve namješteno za mene i da je Marijan Vrkić dao ostavku, samo da se meni omogući još jedan mandat. Marijan i ja jesmo prijatelji i ostat ćemo do kraja života, ali nikad sebi ne bih dozvolio da na takav način ostanem na mjestu direktora Doma. Zato ću hitno već ovog vikenda zamoliti članove Upravnog vijeća da za početak idućeg tjedna zakažu sjednicu Vijeća kako bi se odmah išlo u raspisivanje novog natječaja i izabralo novog direktora – rekao je Šoša u izjavi za Zadarski list.
– Nismo izabrali ravnatelja po treći put i ja više ne želim sudjelovati u tome. Ako triput raspisujemo natječaj za ravnatelja i triput ga ne izaberemo, onda nešto nije uredu s Vijećem, stav je Marijana Vrkića, dojučerašnjeg predsjednika Upravnog vijeća.
Među kandidatima su bili dr. Dario Vučenović, dugogodišnji voditelj podružnice Obiteljskog centra Zadarske županije, bivši pročelnik zadarskog Zavoda za zapošljavanje Željko Marić, zamjenik načelnika PU zadarske Marko Buljat, djelatnica PU zadarske Sofija Torbarina Ruljančić te voditeljica Odsjeka za opće i pravne poslove HZZ-a Zadar Divna Peraić. Za odabir na čelno mjesto Doma jedan od kandidata trebao je po Statutu dobiti natpolovičnu većinu glasova.