Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nezaboravan koncert klasične glazbe

08.08.2010. 22:00
Nezaboravan koncert klasične glazbe


Ovogodišnje bogato i raznovrsno ninsko glazbeno ljeto nastavljeno je u subotu navečer koncertom klasične glazbe. Njega su u trajanju od pedeset minuta brojnoj okupljenoj ninskoj publici u atriju Barokne kuće priredila petorica renomiranih glazbenika zagrebačkog Puhačkog orkestra Dani Bošnjak na flauti, Branko Mihanović na obou, Danijel Martinović na klarinetu, Bank Harkay na rogu i Ricardo Luque na fagotu.Na repertoaru su se tako našle obrade popularnih uvertira čuvenih talijanskih majstora ozbiljne glazbe G. Verdija, W. A. Mozarta, G. Bizetia, L. Beria, G. Rossinia i ostalih skladatelja.
Koncert je započeo uvertirom opere ¨Čarobna frula¨ W.A. Mozarta. U nastavku je uslijedila uvertira ¨Serijski brijač¨ G.Rossinia. Potom je izvedena šesterostavačno ¨Svita¨ iz opere ¨Carmen¨ te uvertira ¨Nabucco¨ G.Verdia, da bi koncert na opće oduševljenje nazočne publike bio okončan opusom Luciana Beria u kojem su se našle tri skladbe ¨Ples u staji¨, ¨Lane¨ i ¨Sivi miš¨.
Ovaj za Ninjane i njihove brojne domaće i strane turiste nezaboravan koncert klasične glazbe u izuzetno akustičnom prostoru atrija Barokne kuće, organiziran je pod patronatom grada Nina te uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.