Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uhvaćeni u pušenju “trave”

08.08.2010. 22:00
Uhvaćeni u pušenju “trave”


Šestorka s “travom” uhvaćena je u mjestu Sali na Dugom otoku. Iz jedne obiteljske kuće ukradeno je prijenosno računalo i dva mobitela, a iz druge novčanik s osobnim dokumentima i većom količinom domaće valute
I proteklog vikenda u zapisniku PU zadarske zabilježeno je niz provala i krađa, ali je uhvaćeno i šest osoba u pušenju “trave”.
Riječ je o šestero hrvatskih državljana koji su uhvaćeni u mjestu Sali na Dugom otoku. Protiv svih će biti podnesene kaznene prijave. U subotu u Bihaćkoj ulici u Zadru na kućnom broju 11C, nepoznati je drznik ukrao novčanik iz obiteljske kuće u vlasništvu 26-godišnjaka. U novčaniku su se nalazili osobni dokumenti i veća količina domaćeg novca. Tijekom dana u subotu dogodila se još jedna krađa u ulici Put Grande 30 u Biogradu. Tamo je nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće 50-godišnjaka odnio jedno prijenosno računalo nepoznate marke i dva mobitela. Šteta je u ovom slučaju procijenjena na oko četiri tisuće kuna.
U Ulici plemića Borelli 3, u centru grada iz prodavonice “Riva 89” ukradena je izložena ženska kožna torba koja je koštala oko dvije i pol tisuće kuna.
Tijekom noći s petka na subotu, na autocesti A-1, kod odmorišta Nadin-jug, nepoznati počinitelj je provalio u vozilo kamper, austrijskih oznaka, kojeg koriste 27-godišnji i 35-godišnji državljani Austrije te im je ukrao tri i pol tisuće kuna.
Iste noći u Kožinu, nepoznati počinitelj je provalio u prodavaonicu “Sonik”, odakle je odnio veću količinu raznih cigareta. Šteta će biti utvrđena naknadno. Slijedi kaznena prijava.
U mjestu Pakoštane, u autocampu Kozarica, lopov je provalio u apartman koji koriste 25-godišnja i 32-godišnji državljani Njemačke, odakle je ukrao osobne dokumente, novac, fotoaparat i mobitel. Šteta je oko sedam tisuća kuna. U uvali Miljkovica na otoku Viru, ukradena je plastična brodica tipa “pasara” duljine oko četiri metra u vlasništvu 25-godišnjaka, na kojem se nalazio i vanbrodski motor. Vlasnik je štetu procijenio na deset tisuća kuna. Na predjelu Bošana na otoku Pagu, iz otključanog osobnog automobila ukradena je torbica u kojoj su se nalazili osobni dokumenti i novac u vlasništvu 23-godišnjeg državljanina Austrije. Šteta je procijenjena na šest tisuća kuna.
U mjestu Donji Karin na predjelu između Debelog brda i Mačkovaca, u protupravnom vađenju vrijednog benkovačkog, pločastog kamena uhvaćen je 29-godišnjak. Nije imao rudarsku dozvolu i koncesiju za izvođenje rudarskih radova, pa mu je kamen oduzet, a zaradio je i kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ocijenjenog kao protupravna eksploatacija rudnog blaga.