Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Viru oborena dva rekorda

Autor: Velimir Brkić

08.08.2013. 22:00
U Viru oborena dva rekorda


Čestitke Tribunjcima i na ovom rekordu. Netko se opasno sprema napasti sve favorite u polufinalu! S ukupno osvojenih 39 bodova zlato je kući ponijela ekipa iz Tribunja koja je ove godine pokazala vrhunsku spremnost


Paška Južina iz Vlašića kapetana Biserka Radana ide u polufinale ovogodišnjih Jadranskih igara. Zajedno s njima polufinale u Viru je izborila ekipa Tribunja.
Pet ekipa, pet igara i samo dva mjesta u polufinalu; pretpostavljate i sami da su obračuni u Viru bili i više nego zanimljivi svim posjetiteljima i navijačima.
Jadranske igre u Viru kao dio najbolje ljetne zabave na Jadranu, spektakularna zabava, odlična atmosfera i odlične ekipe. Pjevalo se i veselilo na otoku kao da je jedna od najvećih pučkih fešti u ovom turističkom mjestu u špici sezone.
Pred nekoliko stotina gledatelja pet je ekipa odmjerilo snage u pet igara: letećem vaterpolu, pršutu, ribarskim kašetama, utrci magaraca te u potezanju konopa. Vir, Sveti Filip i Jakov, Tribunj, Tkon (Agape) i Južina Vlašići (pokazali su svima kako treba izgledati prava četvrtzavršnica.
Čak su dva rekorda srušena u Viru: pao je vaterpolo i pali su ‘tovari’. Za oba je rekorda zaslužna ekipa Tribunj, koja je ujedno i pobijedila. Dosadašnjih 144 koje su uvjerljivo držali Surgaduri, nadmašeni su sinoć čak tri puta: Tkon (Agape) može se slobodno pohvaliti brojkom 148, Južina Vlašići (Pag) sa dva poena više (150), a Tribunjci s najvećom brojkom, 155, koja je odsada i službeni rekord ove igre.
Pao je i ‘tovar’. Zaista brzih magaraca nagledali smo se ove sezone, ali 19 sekunda je vrijeme vrijedno divljenja. Čestitke Tribunjcima i na ovom rekordu te ćemo nadodati samo jedno: netko nam se opasno sprema napasti sve favorite u polufinalu! S ukupno osvojenih 39 bodova zlato je kući ponijela ekipa iz Tribunja. Još jedno virsko zlato za Tribunj koji je ove godine pokazao izuzetnu složnost kao ekipa te vrhunsku spremnost.
Tri boda manje i srebrnu medalju osvojila je ekipa Južina Vlašići (Pag). Treće je mjesto osvojila ekipa Agape (Tkon). Četvrto mjesto na Viru osvojila je ekipa Sveti Filip i Jakov, a peti su bili domaćini, ekipa Vir.