Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Hrabri me naš nastup

Autor: Viktor Bogut

08.09.2008. 22:00
Hrabri me naš nastup


Konačnih 8:0 protiv Konikoma. Takvom rezultatu se nisam nadao. Ali znao sam da možemo pružiti dobru igru i na kraju bez problema doći do pobjede – ističe Mijolović
Visokih 8:0 ostvarili su kuglači Zadra na otvaranju sezone protiv Konikom Osijeka i na najbolji mogući način istaknuli kandidatura za obranu titule najbolje momčadi u Hrvatskoj. Iako se od gostiju iz Osijeka očekivao jači otpor, kvalitetna izvedba zadarskih kuglača nije dala prostor Slavoncima da se i u jednom trenutku nadaju nečemu višemu od teškog poraza.
– Moram priznati da nisam očekivao ovako glatko pobjedu, ali sam s druge strane vjerovao da možemo odigrati dobro, da smo u dobroj formi te da ćemo doći do uvodne pobjede. Velikih 8:0 bilo je nerealno očekivati, ali iskreno, 6:2 ili 7:1 vjerovao sam da možemo dostići – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović. Tako su Zadrani bez ožiljaka prošli, tradicionalno neugodno prvo kolo.
– Svaki početak je težak. Sve momčadi sa svojim ambicijama ulaze u sezonu i teško je poznavati stanje svake momčadi. Mi smo znali da je Konikom neugodna i jaka momčad, a s našim nastupom smo dokazali da smo jača momčad od njih.
U idućem kolu, ponovno u Splitu, dočekujete Novsku. Radi se o momčadi koja je, uz Zadar, jedina u prvom kolu s maksimalnih 8:0 svladala protivnika. Nastradao je Zanatlija.
– Novska je stabilna prvoligaška momčad koja je sposobna svakog iznenaditi. Za nas su oni već tradicionalno neugodni. Ipak, nastup u prvom kolu i moto s kojime u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljni i koncentrirani, daje mi za pravo nadati se još jednoj pobjedi.
Uskoro vas očekuje i prvi međunarodni ispit?
– Krajem mjeseca ćemo nastupiti na Svjetkom kupu u austrijskom Ritzingu. Sigurno da do tada moramo povećati formu i uzdignuti igru na veću razinu. No, forma koju imamo sigurno može biti dodatni zalog optimizma pred iduće izazove.