Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fistt Art Fest otvoren plesom uz sjedalicu

08.09.2010. 22:00
Fistt Art Fest otvoren plesom uz sjedalicu


Održavanjem “Chair dance” radionice jučer je započeo višednevni međunarodni festival festival kreativnosti i “do it yourself” kulture FISTT ART FEST. Jednosatna radionica u klubu sportske rekreacije Feniks pod vodstvom Ingrid Jerak sastojala se od zagrijavanja, vježbi snage i istezanja na i sa sjedalicama, kao uvježbavanja kratke koreografije.
Jerak je sama osmislila program vježbi, a radi se inače i o trenerici plesa i “fitnessa” na šipci te “chair dancea” “jazz dancea”:
– Ingrid Jerak je druga u Hrvatskoj koja ima dozvolu za S faktor, a sad organizira i prvo natjecanje u plesu na šipci koje će se održati u Zagrebu. Ona je jedna od rijetkih koja u Hrvatskoj radi nešto po tom pitanju zbog toga sam se i željela povezati s njom, pojasnila je organizatorica festivala Danijela Čubrilo.
Što se tiče samog festivala on je do sada dva puta organiziran u Zagrebu u Studentskom centru:
– Ja sam inače iz Zadra, no kako je ovdje situacija po pitanju nezavisne kulture dosta komplicirana, put me odveo u Zagreb. Uvijek sam naginjala nevladinom sektoru pa sam tako pokrenula udrugu FISTT, a kako su u cijeloj ovoj poplavi “china shopova” i njihovih proizvoda ljudi prestali cijeniti “hand made” proizvode onako kako bi ih trebalo cijeniti u udruzi smo došli na ideju da napravimo sajam koji je dodavanjem različitih radionica naposljetku prerastao u festival, pojasnila je Čubrilo.
Festival se inače sastoji od dnevnih događanja – “hand made” sajma i kreativnih radionica, te večernjih događanja – performansa i predstavljanja različitih glazbenika, a isti princip je primjenjen i u zadarskoj verziji.
Sutra s početkom u 19 sati u centru Feniks na Meladi održati će se tako “Dancehall” radionica karipskih pokreta, dok je za subotu na Trgu pet bunara od 16 do 18 sati predviđena radionica ručnog uveza knjiga.
Istog dana, no u deset sati ujutro održati će se i sajam s “hand made” proizvodima, a na njega se pozivaju i svi zainteresirani građani koji imaju vlastite radove, budući da je sajam prodajno-izložbenog karaktera. U večernjim satima, na Trgu pet bunara, ali i u prostorijama kluba MIAP održati će se karipski party na kojem će svoje naučeno umijeće predstaviti i sudionice “Dancehall” radionice.