Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Potvrđene zatvorske kazne Dešpoji i Šindiji

08.09.2010. 22:00
Potvrđene zatvorske kazne Dešpoji i Šindiji


Vrhovni sud Republike Hrvatske u cijelosti je potvrdio presudu kojom je krajem veljače ove godine 30-godišnji Marijan Dešpoja osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i deset mjeseci zbog posjeda i dilanja heroina. Presuda je potvrđena i Antoniju Šindiji (35) koji je u istom sudskom procesu osuđen na godinu dana zatvora zbog posjeda heroina, ali i kaznenog djela okvalificiranog kao pokušaj spriječavnja službene osobe u obavljanju svoje dužnosti, jer je napao policajaca koji ga je uhvatio s drogom.
Optužnicom zadarskog tužiteljstva, Dešpoja se teretio da je u vremenskom razdoblju od 20. lipnja pa do dana uhićenja početkom rujna prije dvije godine u mjestu Dobropoljana na otoku Pašmanu dilao drogu. Prodaju je dogovarao putem mobitela, a policajci su ga otkrili prisluškivanjem.
Antonio Šindija je bio optužen da je od Dešpoje kupio 3,64 grama heroina.
Prema optužnici, Šindija je 2. rujna prije dvije godine u Bibinjama, a nakon što ga je zaustavio policijski službenik koji mu se uredno legitimirao kao policajac, počeo bježati. Kad ga je policajac pokušao zaustaviti, on je prema njemu zamahnuo rukom kako bi ga udario, a potom je na njega gurao željezna vrata ograde dvorišta te ga prignječio oko struka tako da je policajac lakše ozlijeđen.