Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

KDP Donat predstavlja Hrvatsku

08.09.2011. 22:00
KDP Donat  predstavlja Hrvatsku


European Masters Championships naziv je smotre koja od 5. do 10. rujna u ukrajinskoj Jalti okuplja ponajbolje sportaše veterane sa starog kontinenta, sudionike natjecanja u plivanju, daljinskom i sinkroniziranom plivanju te ronjenju. U sklopu 13. izdanja Mastersa u subotu će se u Jalti ogledati 334 plivača dalekoprugaša iz 30 europskih zemalja, dok će među njima Zadar i Hrvatsku predstavljati sedmero članova Kluba daljinskog plivanja Donat.
U Ukrajinu su u ponedjeljak otputovali: Emilijo Krstić, Hrvoje Bailo, Dražen Adžić, Siniša Pezelj, Slavko Kulaš, Silva Masnov i Domagoj Krpina. Zajedno s Markom Rafajom iz KDP Split oni će na 3000 metara dugoj stazi braniti boje hrvatske reprezentacije.
– Radi se o velikom i značajnom natjecanju. Nije bilo lako posložiti sve čimbenike, jer uz prijavu na natjecanje, organizaciju puta i smještaja, te ishođenje vize, trebalo je zatvoriti i financijsku konstrukciju. Veći dio troškova snosimo sami, no bez obzira na sve poteškoće, veseli nas što ćemo biti dio ovakve manifestacije – stoji u priopćenju iz KDP Donat.
Od 334 spomenuta natjecatelja, u daljinskom plivanju za plivače starije od 25 godina konkurirat će 229 muškaraca i 105 žena, a najbrojnija nacija će biti Rusija sa 62 predstavnika. Plivat će se po kategorijama: najmlađa je od 25 do 29 godina, a najstarija od 75 godina i više. Organizatori poručuju da će se u borbu za odličja upustiti i nekoliko bivših svjetskih i europskih prvaka u daljinskom plivanju.