Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hajduk prihvatio pa odbio Zadrane

Autor: Drago Bajković

08.09.2012. 22:00
Hajduk prihvatio pa odbio Zadrane

Foto: Adam VIDAS



Pred Zadranima su vrlo važne utakmice, a posebno bi apostrofirali tri sljedeće. Najprije Zadrani putuju u Split u goste prvoligašu iz Parka mladeži, a nakon toga na Stanovima ugošćuju Inter pa Zagreb
Svi će se složiti  da je ova petnaestodnevna  stanka zbog nastupa “kockastih” u kvalifikacijama za  SP dobro došla Zadranima  kako bi se konsolidirali uoči  nastavka prvenstva. Jer, četiri boda koliko su do sada  sakupili izabranici Dalibora  Zebića sugeriraju jako tešku  jesen, a vjerojatno i proljeće. 
Prvoligaš sa Stanova je u  sedam kola ostvario četiri  remija i tri poraza. Pobjeda  je za sada “začarana”, nikako  da Zadrani pronađu čarobnu formulu za osvajanje troboda. Ako idemo u raščlanjivanje onda se remi u Rijeci i Vinkovcima svakako ne  mogu nazvati neuspjesima,  pa čak niti bod osvojen u  srazu s Istrom koja je bila  bolja od Zadrana.
Remi s  Osijekom na otvaranju prvenstva ipak bi svrstali u  rubriku “neuspjesi”. Najveći  problem je u domaćim utakmicama. Uz navedeni Osijek  i Istru, Zadar je na svom  travnjaku gubio od Hajduka  i Dinama. Rekli bi, pa to i  nije veliko iznenađenje.  Međutim, ne možemo se u  potpunosti složiti s tom tezom, jer Hajduk nije odigrao  ništa posebno na Stanovima  a uvjerljivo je slavio. Pa čak  niti Dinamo nije briljirao.
Problem je kako je Zadar  igrao u te dvije utakmice.  Nije bilo one potrebne drskosti i borbenosti koja je  Zadrane protiv ova dva suparnika krasila prethodnih  sezona na Stanovima. A to je  jedan od najvažnijih segmenata.
Trener Dalibor Zebić sa  svojim suparnicima provodi  mini ciklus priprema, kao i  uvijek kada je u pitanju stanka zbog reprezentacije. Pred  Zadranima su vrlo važne  utakmice, a posebno bi apostrofirali tri sljedeće. Najprije Zadrani putuju u Split  u goste prvoligašu iz Parka  mladeži, a nakon toga na  Stanovima ugošćuju Inter  pa Zagreb. U Splitu momčad  Dalibora Zebića sigurno nije  favorit, ali nekako se čini da  postoji šansa protiv i ne baš  preuvjerljivog Splita ove sezone. O domaćim utakmicama s Interom i Zagrebom  ne trebamo niti govoriti. Tu  će imperativ biti ogroman i  trebat će sve to izdržati. Puno je posla pred trenerom  Zebićem, i to ne baš laganog.  Nadajmo se da će se kapetan  Jakov Surać u potpunosti  oporaviti jer Zadar s njim i  bez njega nije isti.
Uzgred  rečeno Zadrani su pokušavali za ovaj vikend pronaći suparnika za trening  utakmicu. Navodno je Hajduk najprije pristao, a onda  ipak odustao od prijateljske  utakmice. Valjda su se  uplašili nakon poraza od Vala ne želeći sebe dovoditi u  novu neugodnu situaciju.  Ništa nije nemoguće!