Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Svetko Ćustić novi direktor NK Zadar

08.09.2016. 22:00
Svetko Ćustić novi direktor NK Zadar


Svetko Ćustić, otac nesretno preminulog igrača Zadra Hrvoja Ćustića, novi je predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Zadar. Ili, po funkciji novi direktor kluba. Vijest je to koju smo jučer u poslijepodnevnim satima dobili iz kluba sa Stanova, točnije od predsjednika Nadzornog odbora NK Zadra Jakova Suraća. U kuloarima se prethodnih dana “šuškalo” o takvom razvoju događaja u NK Zadru, ali službenih potvrda od odgovornih osoba nije bilo. Jučer je ova vijest dobila i to, službenu potvrdu.
I službeno mogu potvrditi da je Svetko Ćustić novi predsjednik Upravnog odbora NK Zadra, tj. novi direktor kluba – kazivao je jučer Jakov Surać.
– Kao predsjednik Nadzornog odbora obavio sam danas (op.a. jučer) telefonsku sjednicu NO-a u kojoj je sudjelovalo svih pet članova i donijeli smo odluku da prihvaćamo ostavku Zvonimira Jurića na to mjesto direktora Kluba, a da na njega postavimo Svetka Ćustića, oca našeg bivšeg suigrača i nesretno preminulog prijatelja Hrvoja Ćustića. Odluka je donesena jednoglasno što znači da su svih pet članova NO-a glasali za nju, a kao što je poznato to tijelo čine Radovan Dunatov, Ivica Katić, Mladen Anić, Jure Knežević i ja.
Surać je najprije pojasnio kako je došlo do ostavke Zvonimira Jurića.
– Ne mogu uopće to nazvati ostavkom jer je Zvonimir Jurić pristao privremeno obavljati dužnost direktora NK Zadra, slobodno mogu kazati u najtežim trenucima za Klub. Zvoni se osobno i u ime članova NO-a zahvaljujem na svemu što je u ovom periodu učinio za klub. Smatram da je tu funkciju obavljao časno i s velikim elanom, a sa željom da NK Zadar što prije osovimo na noge i podignemo iz ponora. Koliko je učinio za Klub govori i činjenica da je račun kluba napokon odblokiran, a učinjeno je još puno dobrih poteza u ovom kratkom razdoblju. Zvonimir Jurić se sada vraća na funkciju voditelja Škole nogometa NK Zadra, a bit će ujedno i pomoćnik našeg trenera Josipa Butića.