Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ZVUK ne može u Providurovu palaču

Autor: Siniša Klarica

08.10.2008. 22:00
ZVUK ne može u Providurovu palaču

Foto: Nenad MARČEV



Gradsko poglavarstvo uskratilo je korištenje Providurove palače po zahtjevu udruge Z.V.U.K. Razlog tomu su događaji nakon prošlotjednog koncerta grupe “Antena”, kad je iza koncerta ostao nered, na koji su reagirali i ostali korisnici gradskih prostora u tom području.
Prema izvještaju zaštitara, prostor nisu devastirali posjetitelji koncerta, nego se sve dogodilo nakon njega, kad je prvi kat Providurove palače, gdje se nalazi Radio Zadar, osvanuo razbijenih stakala u stubištu prepunom fekalija, bljuvotine i prolivenog piva.
Najoštriji prema tome je bio gradski poglavar Stanko Zrilić, koji je naglasio da ovo nije prvi put da iza događaja koje organiziraju zvukovci ostane pravi nered. Po Zrilićevom mišljenju, Grad je u obvezi ne dati prostor onima koji se u njemu necivilizirano ponašaju, s čime se složila i poglavarica za graditeljstvo Nives Kozulić, koja je rekla da ovakvom ponašanju treba stati na kraj.
Ipak, Gradsko poglavarstvo složilo se da treba unaprijed utvrditi standarde korištenja javnih prostora, pa tako i npr. Pozdrava suncu ili Morskih orgulja, koje su devastirane zabijanjem klinova između kamenih ploča i vožnjom teških kamiona.
Za razliku od ZVUK-a, isti prostor moći će koristiti studentska udruga AKSTU za potrebe brucošijade, uz obvezu instaliranja dvaju kemijskih WC-a. Javna površina će biti dostupna i Academica Cravatici za javno vezivanje velike kravate.