Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fali puno dišpeta

08.10.2010. 22:00
Fali puno dišpeta


Dovoljno je malo promotriti i Trofej Zadarskog lista “Hrvoje Ćustić” i mnogima će sve biti jasno. Ostala su tek trojica igrača s prosjekom iznad “šestice”. Premalo
Zadar je četvrti odozada na ljestvici Prve HNL. Nije dobro, to je svakom jasno. Kod kuće još i ide, ali na gostovanjima prava katastrofa. Učinak sve govori, tri domaće pobjede i jedan remi što je ukupno 10 bodova. A na strani pet utakmica – nula bodova. I onda je na Stanove stigao Šibenik i doslovno pomeo momčad Dalibora Zebića. Šok i nevjerica. Istini za volju utakmica je mogla poći na posve drugu stranu i Zadrani su glatko mogli osvojiti tri boda protiv nejakih Šibenčana. Ali nisu.
Tko zna možda nije svako zlo za zlo. Jer, tek se sada vidi koliko nedostaju bodovi na gostujućim terenima. I tek se sada u prvoligašu sa Stanova ozbiljnije počelo razmišljati i govoriti da i na strani treba osvajati bodove. Istini za volju, trener Dalibor Zebić mnogo puta je nakon domaćih utakmica govorio da pobjede izvojevane na domaćemn terenu treba “nadograditi” i pokojim bodom na gostovanjima. Ali, onda bi redovito igrači Zadra u najavama gostovanja govorili kako bi bod “bio kao kuća”. I redovito su “pušili”.
Fali, nešto fali, a mnogi bi se složili s tvrdnjom da je riječ o drskosti. Tko brani Zadranima da u najavi utakmice s Interom redom kažu, izgubili smo od Šibenika na svom terenu, moramo ta tri boda negdje vratiti, pa zašto to ne bi bilo u Zaprešiću. Nitko im ne brani. Uostalom, da to kažu, pa na terenu daju sve od sebe, nitko im ne bi ništa zamjerio. Pa čak ni kada bi izgubili. Što ima veze da Inter ima u nizu pet utakmica bez poraza uz četiri pobjede i jedan remi. I da nisu primili zgoditak u te četiri utakmice. Nema veze, nizovi, kako pozitivni, tako i negativni postoje da se ruše. Drskosti fali, ili po našem, dišpeta. Dokažite da to nije tako.
Dovoljno je malo promotriti i Trofej Zadarskog lista “Hrvoje Ćustić” i mnogima će sve biti jasno. Ostala su tek trojica igrača s prosjekom iznad “šestice”. Premalo. I zato vjerujemo kako će se to u sljedeća dva kola primijeniti. Što ima veze da se radi o dva gostovanja. Dišpeta, pa će biti i bodova.
Zadrani će danas s početkom u 16 sati odigrati oglednu utakmicu u Zemuniku protiv istoimenog niželigaša. Eto prilike da se “naoštre” za Zaprešić.