Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Opet na meti zlatnina, ali i dva mopeda

Autor: Minja Gugić

08.10.2012. 22:00
Opet na meti zlatnina, ali i dva mopeda


Zapisnik PU zadarske i u protekla je dva dana bio prepun provala i krađa, pa je tako u noći sa subote na nedjelju u Ulici bana Josipa Jelačića netko provalio u kemijsku čistionicu čiji je vlasnik 38-godišnji Zadranin, a iz koje je uspio ukrasti tek par stotina kuna koliko je bilo ostavljeno u blagajni. Noć ranije u obližnjem je Sukošanu nestalo nekoliko tisuća kuna iz kafića u Ulici dr. Franje Tuđmana. Kafić je u vlasništvu 34-godišnjeg mještanina koji je provalu i krađu prijavio policiji.
Sada već klasična priča odigrala se ranom zorom u subotu ujutro kada je 31-godišnja Zadranka ostala bez torbice, mobitela i 150 kuna. Stvari su joj nestale sa šanka noćnog bara “na Branimiru”. No, ona je sveukupnu štetu procijenila na nekoliko tisuća kuna. Iste noći u Ulici Stjepana Radića dogodila se i provala u trgovinu boja i lakova. No lopovu to nije bio cilj, već novac. Uspio je “utržiti” par tisuća kuna ostavljenih u trgovini. I dok je ovaj kradljivac “operirao” u trgovini boja i lakova, u Biogradu je u to vrijeme netko ukrao neregistrirani moped tomos APN4. Taj je moped ukraden iz ostave 34-godišnjaka na adresi Bračke ulice, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna. Još jedan moped, tomos sprint zagrebačkih registracija, nestao je u noći s petka na subotu to iz neograđenog dvorišta vikendice 71-godišnjaka. Riječ je o nekoliko tisuća kuna štete.
Ne zna se točno vrijeme “radnje”, ali policajci pretpostavljaju kako je moguće da se sve dogodilo tijekom posljednjih 20-ak dana, a mjesto “radnje” je Ulica fra Ivana Zadranina. U stan 58-godišnjaka na toj adresi provalio je nepoznati drznik i odnio više komada zlatnog nakita. Vlasniku je pričinjena šteta od nekoliko tisuća kuna.