Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Anđeli se vratili u Bibinje

08.10.2013. 22:00
Anđeli se vratili u Bibinje


Tristo godina stari drveni anđeli nepoznatog autora, kako su misteriozno nestali tako su prije dvije godine misteriozno pronađeni, vjerovali ili ne, na novom groblju Sasavac u Bibinjama iznad Jadranske magistrale, objašnjavaju sugovornici na Trgu sri sela


Anđeli su se vratili u Bibinje, na vrh glavnog oltara crkve sv. Roka u Staron selu, glavnog simbola, duše i srca ovog mjesta u Zadarskoj županiji s četiri tisuće stanovnika.
Riječ je o dva drvena anđela iz 18. stoljeća, visine 80 i 90 centimetara, koja su prije 14 godina ukradena iz Restauratorske radionice Ministarstva kulture na Obali kneza Trpimira u Zadru.
– Tristo godina stari drveni anđeli nepoznatog autora, kako su misteriozno nestali tako su prije dvije godine misteriozno pronađeni, vjerovali ili ne, na novom groblju Sasavac u Bibinjama iznad Jadranske magistrale, objašnjavaju sugovornici na Trgu sri sela.
Potraga za vrijednim umjetninama trajala je gotovo 13 godina, već smo ih prežalili, govore.
– Restauraciju drvenih anđela je financirao bibinjski svećenik mons. dr. Pavao Kero, prepozit Stolnog kaptola sv. Stošije, vikar za kulturu Zadarske nadbiskupije, istaknuo je župnik don Emil Bilaver.