Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dvjesto Zadrana HEP-u reklo zbogom

08.10.2013. 22:00
Dvjesto Zadrana HEP-u reklo zbogom


Prosječna cijena za kupce iz kategorije kućanstva tako je od 1. listopada niža 10,7 posto, odnosno, od 6 do 7 posto (za električnu energiju i za naknadu za korištenje mreže), ovisno o tarifnom modelu koji kupac koristi. Po Dražićevim riječima, od 110.000 kupaca iz kategorije kućanstva na području koje pokriva Elektra Zadar, do kraja prošlog tjedna 200 ih je odabralo novog opskrbljivača
Nema nikakvog razloga za stvaranje gužvi i osobni dolazak u zgradu Elektre. Očitanje brojila najbolje je dostaviti na naš besplatni telefon 0800 300 414 ili, ako već žele doći, građani stanje brojila mogu ostaviti kod djelatnika na ulazu u šalter-salu, s time da moraju imati broj brojila ili šifru kupca, kaže Tomislav Dražić, direktor Elektre Zadar, koja je posljednjih dana pod opsadom potrošača zbog odluke o pojeftinjenju struje i novog režima naplate. Osim toga, kupci do sutra, 10. listopada, stanje brojila mogu dostaviti i putem besplatnog telefona 0800-0555 ili, pak, web stranice www.hep.hr, odnosno aplikacije „Moj račun”.
Otvaranje tržišta i dolazak dvaju novih opskrbljivača električnom energijom, slovenske tvrtke GEN-I i njemačkog distributera RWE Energija, mnoge je potrošače razveselilo, neke zbunilo, a HEP primoralo na nova pravila tržišne utakmice i u konačnici pojeftinjenje struje, energenta koji u visokom postotku opterećuje kućne budžete. Prosječna cijena za kupce iz kategorije kućanstva tako je od 1. listopada niža 10,7 posto, odnosno, od 6 do 7 posto (za električnu energiju i za naknadu za korištenje mreže), ovisno o tarifnom modelu koji kupac koristi. Po Dražićevim riječima, od 110.000 kupaca iz kategorije kućanstva na području koje pokriva Elektra Zadar, do kraja prošlog tjedna 200 ih je odabralo novog opskrbljivača.
– Uz račun izabranog opskrbljivača za potrošenu električnu energiju, ti kupci i dalje će dobivati račun od HEP ODS-a – za korištenje mreže na temelju ugovora o korištenju mreže s odgovarajućim iznosima tarifnih stavki, a kupci koji ostanu u sustavu HEP ODS-a dobivat će jedan, jedinstveni račun na kojemu će biti iskazana potrošnja električne energije, objasnio je prvi čovjek zadarske Elektre i naglasio da u opskrbnom dijelu svaki kupac može izabrati svog opskrbljivača, ali trenutačno HEP ODS kroz svoj elektroenergetski sustav jedini jamči stabilnost napajanja električnom energijom.