Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Odluku o lokaciji donijet će Grad

08.10.2013. 22:00
Odluku o lokaciji donijet će Grad


Odluku će donijeti vlasnik Odvodnje i terena, dakle Grad Zadar, no tek nakon što se naprave konzultacije u dogovoru Grad – Odvodnja – Hrvatske vode. Tu je i projektant koji mora reći svoje, zaključio je Peronja. U međuvremenu, i Crničani su poručili svoje, a to je da crpna stanica treba ići na neko prikladnije mjesto


Gdje će biti postavljena crpna postaja za fekalije iz crnih jama još nije poznato. Znat će se nakon što projektant kaže svoje, a to će biti tek nakon raspisivanja natječaja i odabira projektanta, kazao je direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja, nakon što je među mogućim lokacijama spomenuta poslovna zona Crno pa tako i reakcije Crničana koje nije bilo potrebno dugo čekati. Natječaj se sad pregledava i njegovo objavljivanje, ukoliko sve prođe u redu, moglo bi biti ovih dana.
– Mi smo dali tehničke preduvjete koji su nam potrebni za crpnu stanicu, lokacije nismo spominjali, niti smo ih uvjetovali, već smo napisali tehničke karakteristike, a to znači da su tereni u vlasništvu Grada Zadra, da su u blizini priključci, cjevovodi ili da su u planu izgradnje. Pritom smo dali svoju mrežu kolektora koja se širi trakasto izvan grada, prema Bibinjama, Bokanjcu i tako dalje, kazao je Peronja dodajući kako je potrebna i blizina prometnice radi što jednostavnijeg pristupa.
Osim Poslovne zone Crno, među mogućim lokacijama spomenute su još i vrh Bilog briga i Pudarica, područje uz veliko raskrižje na Putu Bokanjca, te teren na Putu Nina nedaleko od diskonta Plodina.