Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sredina ljestvice realnost

08.10.2013. 22:00
Sredina ljestvice realnost


Zadar igra sve bolje i Rijeci u sljedećem kolu sigurno neće biti lako probiti bedem pred vratima Mladena Matkovića. Zadar nije bez šansi na Kantridi, a najvažnije je da u to povjeruju njegovi igrači


Još jedno gostovanje uspješno je apsolvirano. Zadar se iz Gradskog vrta vratio s osvojenim bodom što znači da je cilj postavljen prije odlaska u grad na Dravi ispunjen. Zadrani su sačuvali svoju mrežu netaknutu i u drugoj utakmici zaredom (u četiri posljednja kola primili su samo jedan pogodak) što znači da je obrana prvoligaša sa Stanova u potpunosti konsolidirana i da taj segment na neki način postaje “forte” ove momčadi. Bod osvojen u Osijeku dodatno dobiva na značenju kada se zna da je “zarađen” u borbi s konkurentom s dna ljestvice, što automatski znači da im Zadrani nisu dopustili približavanje na ljestvici, ili bolje reći nisu ih vratili u život.
Vrijedi, također naglasiti da je Zadar od 50. minute igrao s igračem više, ali to nije znao materijalizirati pogotkom. Dapače, i trener Ferdo Milin je komentirajući nastup u Gradskom vrtu naglasio da u tom razdoblju igre njegova momčad nije izgledala onako kako je trebala i da tijekom ove dvotjedne stanke trebaju poraditi na tome. U svakom slučaju momčad i stručni stožer zaslužuju čestitke zbog ovog boda, ukupno dvanaestog, koji ih je dodatno učvrstio na sedmom mjestu prvoligaške ljestvice. Vremena za spavanje na lovorikama nema, već sada su na Stanovima okrenuti gostovanju na Kantridi.
U 13. kolu Zadar očekuje teško gostovanje na Kantridi. Činjenica je da momčad sa Stanova u posljednje vrijeme odlično prolaze na Kvarneru. Još je u “friškom” sjećanju prošlosezonska pobjeda momčadi Ferde Milina podno stijena. Riječani su, međutim, uzvratili u 4. kolu ove sezone kada su na Stanovima bili bolji od domaćina rezultatom 1:2. Rijeka odavno nije bila ovako jaka, što uostalom svjedoči i njihova pozicija na ljestvici. Zadar igra sve bolje i sigurno momčadi Matjaža Keka neće biti lako probiti bedem pred vratima Mladena Matkovića. Zadar nije bez šansi na Kantridi, a najvažnije je da u to povjeruju njegovi igrači. A pred Ferdom Milinom je zadatak da u ovih 15 dana složi koncept kojim će Riječanima “podmetnuti nogu”.