Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bralić: Recite “NE” nasilju

08.11.2010. 23:00
Bralić: Recite “NE” nasilju


Ako vidite, čujete ili primijetite nasilje u obitelji nemojte šutjeti. Prijavite nasilje na broj 192, možda će te spasiti nečiji život. Ja sam Tomislav Bralić i živim život bez nasilja, poručio je poznati zadarski pjevač na novinskoj konferenciji  u povodu prvog dana MUP-ove akcije ‘Živim život bez nasilja’. Upravo zbog te izjave u prostorijama PU zadarske su se i okupili mnogobrojni zadarski mediji, a koja će se tijekom sljedeća dva tjedna moći poslušati na zadarskim radiopostajama, televizijama, ali i čitati u novinama.
Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je spomenutu kampanju koja će se kontinuirano odvijati sve do 24. studenog ove godine. Kroz ta dva tjedna održat će se razne aktivnosti koje će se u Zadarskoj županiji uglavnom provoditi u osnovnim školama, najavila je glasnogovornica PU zadarske Sandra Jurinčić Poljak.
-Mi smo već imali jedan sastanak s ravnateljima osnovnih škola iz Zadarske županije i s njima smo dogovorili da će se tijekom ova dva tjedna u njihovim školama održati predavanja za djecu viših razreda osnovnih škola u kojim će između ostalih sudjelovati i djelatnici Obiteljskog centra, njihove stručne službe, a po potrebi i naši policijski službenici koji se bave problematikom nasilja u obitelji, pojasnila je Jurinčić Poljak.
Dan prije završetka akcije održat će se još jedna novinska konferencija, a na sam dan završetka akcije i završna predstava u dvorani Mocire.
Načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar pozvao je tom prilikom sve da žive život bez nasilja:
– Znamo i sami s kojim smo slučajevima mi kao policijska uprava, ali i kao društvo opterećeni. Ministarstvo unutarnjih poslova je stoga prosudilo da je pored niza redovnih mjera potrebna i ovakva akcija koja je razvijena u suradnji s UNDP-om te Ministarstvom obitelj, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvom obrazovanja prosvjete i športa, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te nižom udruga civilnog društva, zaključio je Sokolar.