Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mladim izvođačima zadarski festival odskočna daska

08.11.2010. 23:00
Mladim izvođačima zadarski festival odskočna daska


Večer dalmatinske i mediteranske glazbe u petak otvoriti će zadarski izvođači kao što su klapa Donat, Danijel Košta, Zadarska lanterna, Ante Brzić i Emil Šprljan.
– Krenuli smo redoslijedom počevši od debitanata, manje renomiranih izvođača, pa do onih najboljih i najrenomiranijih. Imamo dosta mladih izvođača koji tek dolaze i koji su u usponu, pa se tu već može vidjeti tko je budućnost zadarske i hrvatske glazbe, pojasnio je organizator festivala Damir Bucić na današnjoj pretposljednjoj novinskoj konferenciji održanoj u dvorani Kešimira Ćosića na Višnjiku.
Što se programa tiče, sve ostaje kako je i planirano, nadodao je. On će započeti u 20 sati i trajati će tri i pol sata, odnosno do 23.30 sati, nakon čega će od ponoći uslijediti službeni after partyji u Maraschino baru. I u prvoj i u drugoj večeri biti će 27 izvođača u natjecateljskom dijelu. Prve večeri u zabavnom dijelu nastupiti će zadarski izvođači u spomen Tomislavu Ivčiću, dok će druge večeri publiku zabavljati Milo Hrnić.
Lista izvođača koji će nastupiti na koncertu u spomen Tomislavu Ivčiću je dovršena, a zaključena je i lista stručnog žirija u kojem će biti Renata Peroš, Nenad Nakić, Željko Dukić, Tomisav Pehar, Ante Frka, Mario Duka, Dalibor Predovan, Ante Sikirić i Denis Ostrogonac.
Zaključen je i broj nagrada koje će se dodjeljivati prvu i drugu večer. Sudionici će se natjecati za tri nagrade publike, tri nagrade stručnog žirija, nagradu za najbolji tekst, glazbu, aranžman, interpretaciju, kantautora, scenski nastup te nagradu za najboljeg debitanta.
Nagrade publike dodjeljivati će zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, a nagrade stručnog žirija uručiti će Renata Peroš u svojstvu predsjednice stručnog žirija. Sveukupni pobjednik obje večeri svoj Grand prix festivala dobiti će na festivalu slijedeće godine, budući da će on biti dodijeljen onoj pjesmi koja bude najizvođenija tijekom narednih godinu dana.
Scenografiju za festival postavlja Neven Stojaković, a program će ići sto posto u živo uz prateći orkestar Tonija Eterovića.
Na upit novinara kako ide pretprodaja ulaznica Bucić je odgovorio:
– S obzirom da je pretprodaja karata krenula tek u četvrtak, očekujemo da se ona još više zahukta.
Karte se inače mogu nabaviti u agenciji Aquarius pored mosta, kao i Maraschino baru. Cijena u pretprodaji iznosi 70 kuna, a na sam dan festivala je 90 kuna. Dodajmo i to kako će na posljednjoj novinskoj konferenciji koja će se održati u petak održati i promocija dvostrukog CD-a festivala napravljenog u suradnji s Hit recordsom.