Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Saslušane žrtve iznude – otac i sin

08.11.2010. 23:00
Saslušane žrtve iznude – otac i sin


Tajnost postupka su još na početku suđenja zatražili odvjetnici optuženog Tanja Budimir i Andrej Korljan, a sudac Ivica Marinović je njihov prijedlog prihvatio zbog čega se ni sa jučerašnje rasprave nisu mogli doznati nikakvi detalji
Saslušanjem svjedoka, oca i sina danas je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje zatvoreno za javnost zbog zaštite obiteljskog života 32-godišnjeg Bibinjca Zlatka Lisice koji je optužen za pokušaj iznude.
S obzirom na to da je suđenje tajno, nemoguće je bilo doznati bilo kakve detalje vezane uz današnje ročište, osim još informacije kako je nastavak suđenja zakazan za sredinu ovog mjeseca kada se očekuje saslušanje i ispitivanje još nekih svjedoka. Zlatko Lisica i danas je na sud bio doveden iz zadarskog Istražnog centra u blindiranom kombiju pravosudne policije jer se u pritvoru nalazi od kraja kolovoza. Na prošloj je raspravi, podsjećamo, ponovio kao i tijekom istrage kako se ne osjeća krivim te je puna četiri sata iznosio svoju obranu.
Uhićen je krajem kolovoza zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja iznude “s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na ime nepostojećeg, vraćenog duga tijekom mjeseca kolovoza i u više je navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovom 61-godišnjem ocu.” Priveden je potom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću koji ga je pritvorio, a boravak iza rešetaka mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
Policija je tada u njegovom automobilu pronašla i pištolj za koji nije imao dozvolu. Pištolj mu je oduzet te je protiv njega po hitnom postupku podnesen i optužni prijedlog zbog nelegalnog držanja oružja. Nekoliko dana nakon što je pritvoren Zlatko Lisica, izbila je nova afera vezana uz poznatog Zadranina Rena Sinovčića, vlasnika medijske kuće VOX, vanjskog suradnika Nogometnog kluba Zadar i predsjednika Općinskog vijeća Novigrada iz HDZ-a. On je naime, priveden, pa pušten jer je pokušao utjecati na svjedoke da ne terete njegovog prijatelja Lisicu.
Suđenje Renu Sinovčiću zbog ovog slučaja, odnosno kaznenog djela koje je okvalificirano kao sprječavanje dokazivanja, još nije zakazano.