Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najmlađi ponovno zasjali

08.11.2011. 23:00
Najmlađi ponovno zasjali


Bazen Poljud proteklog je vikenda ugostio 18. izdanje Međunarodnog plivačkog mitinga Zlatni dupin, smotru na kojoj su u konkurenciji 17 klubova i 383 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske nove uspješne nastupe upisali najmlađi predstavnici Zadra i Jadere.
Put Splita PK Zadar je krenuo s 43 uzdanice u uzrastu plivačica do 10 i plivača do 11 godina. Nastupili su podijeljeni u tri kategorije: A (dječaci 2000. godišta, djevojčice 2001. godišta), B (dječaci 2001., djevojčice 2002.) i C (dječaci 2002. i mlađi, djevojčice 2003. i mlađe), a najbolja su vremena potražili u disciplinama 50 i 100 m slobodno, 50 i 100 m prsno, 50 i 100 m leđno, 50 i 100 m delfin, odnosno 100 m mješovito. Najjači miting u državi za mlađe kategorije odlično su apsolvirali: Luka Perović, koji je u kategoriji A osvojio zlato u disciplini 100 m prsno, dok je na 100 m leđno bio sedmi; Marko Radović je u kategoriji plivača B zauzeo treću poziciju u ukupnom poretku, a osim pehara ponio je i srebro na 100 mješovito, broncu na 100 m prsno te ostvario peta vremena na  100 slobodno i 100 delfin. U PK Zadar ističu i plasmane Lovre Markovića, u disciplinama 100 m prsno i 100 m mješovito također petoplasiranog plivača u uzrastu B, a posebno su ponosni na ostvarenja Bože Puhalovića. On je u kategoriji C postao drugi najuspješniji plivač nakon što je osvojio zlato na 100 mješovito, srebro na 50 leđno i 50 slobodno te broncu na 50 m prsno.
– Svi plivači Zadra “debelo” su popravili svoje osobne rezultate. Kao najbrojnija ekipa natjecanja imali su što pokazati sebi, trenerima i brojnoj publici. Treneri i djeca vratili su se u Zadar sretni ostvarenim rezultatima i željno iščekujući prvi sljedeći miting – stoji u klupskom priopćenju.
Puno manje predstavnika, ali ne i puno manje uspjeha imala je Jadera, koja je nade polagala u 15 plivača. Oni su svoje trenere također razveselili odličnim osobnim rezultatima, tj. zasluživši pet puta mjesta na postolju. Najvrjednije plasmane postigli su: Petra Rudić (A), Mateo Škalec (C), Tonka Krstić i Elena Šušteršić (C). Prvi dan mitinga Rudić je bila druga u disciplini 100 m slobodno, dok su drugim danom dominirali mlađi članovi. Škalec je na 50 m leptir doplivao do drugog mjesta, Tonka Krstić i Elena Šušteršić u istoj su disciplini dijelile treće mjesto s vremenom 49:85, a Elena Šušteršić je do srebra stigla na 50 m leđno. U štafeti 6 X 50 m slobodno Ante Nižić, Petra Rudić, Ante Šikić, Nika Sipina, Mateo Škalec i Tonka Krstić imali su solidno šesto vrijeme.
– Zadovoljni smo i nastupom naših ostalih članova koji su sudjelovali na natjecanju. Svi su popravili svoja osobna vremena u isplivanim disciplinama i većina ih se plasirala među prvih deset. Upornim radom na treninzima i oni će se uskoro pridružiti svojim kolegama na postolju – vjeruje Marijan Čulina, Jaderin trener.


Zadar i Jadera na Zlatnom dupinu


ZADAR: Ivan Medanić, Luka Smrkinić, Luka Perović, Roko Bajlo, Luka Zdrilić, Robert Batarilo, Andrija Ivanišin, Luka Nenadić, Katarina Miočić, Tea Šintić, Lucija Krnjak, Katarina Arbanas, Alan Šaponja, Niko Aras, Damjan Ćoso, Marko Radović, Mateo Čirjak, Josip Budak, Ivan Ćoza, Patrik Pilipović, Antonio Šimunić, Andrea Raić, Nika Kotlar, Rea Grgurović, Nikolina Dukić, Antonija Klanac, Iva Šimurina, Lucia Stura, Marta Benić, Marta Baričević, Marta Benić, Ante Zdrilić, Roko Prtenjača, Božo Puhalović, Toni Šimurina, Niko Sulen, Dino Mandra, Ivan Šango, Leon Rupnik-Buterin, Roko Šango, Roke Dellavia, Tea Stipanović, Nina Mravinac, Ema Molnar, Nika Zdunić, Maja Benić, Azra Martinović.
Treneri: Željko Olujić, Edgar Nimac, Karlo Vukić.
JADERA: Andrija Smolić, Filip Smolić, Ante Nižić, Duje Grgić, Ante Šikić, Stipe Medić, Mateo Škalec, Renato Govorčin, Anđela Oštrić, Barbara Ćustić, Petra Rudić, Sara Radman, Nika Sipina, Elena Šušteršić, Tonka Krstić.
Treneri: Marijan Čulina, Ante Džaja.