Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jazine prijete Puntamičanima

Autor: Viktor Bogut

08.11.2012. 23:00
Jazine prijete Puntamičanima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ovaj vikend se nastavlja A-2 liga košarkaša, a četiri županijska predstavnika odigrat će međusobne dvoboje. U Jazinama će Jazine gostovati kod Sonik-Puntamike. Ovaj dvoboj svakako se može nazvati derbijem kola, jer Puntamičani su bez poraza i žele osvojiti prvo mjesto u A-2 ligi, a Jazine u svojim redovima imaju niz prekaljenih igrača poput Ive Josipovića, Jasmina Perkovića, Roka Čiklića, Paola Tičine, Hrvoje Perinčića… Do sada imaju polovičan učinak od dvije pobjede i dva poraza i nisu u formi kao Sonik-Puntamika, no kvalitetu za dobru utakmicu i dobar otpor sigurno imaju. S druge strane igračima trenera Marka Žorža svaki kiks bi mogao biti presudan, jer čini se da bi Puntamičani mogli voditi “mrtvu utrku” sa Šibenikom za osvajanje prvog mjesta, koje vodi u kvalifikacije za A-1 ligu. No, nekako se iz prikrajka u društvo neporaženih uključila i Kaštela. Iako se prije početka sezone nije svrstavala u društvo Sonika i Šibenika, čini se da vrlo dobra momčad iz Kaštela, također ima svog konja za utrku, tako da se A-2 liga u ovom trenutku čini itekako zanimljivom.
Do prošlog kola neporažen trojac bio je neporažen kvartet, no Sukošanci nisu uspjeli zadržati iznenađujući pobjednički niz i pali su od mnogo jačeg Šibenika. Iako je momčad trenera Ivana Jurana imala u trećoj četvrtini i desetak razlike, Šibenik je u konačnici iskoristio manjak kvalitetnih rješenja na klupi Sukošana, tako da su dočekali trenutak kada će domaćin ispuhati. Sukošanci danas dočekuju Poličnik koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva, kao i Jazine, ostvario dvije pobjede i dva poraza. Gledajući igrački kadar Poličnik je favorit, no do sada igrači Poličnika su izgubili obje utakmice u gostima, a Sukošan je već iznenadio jednog favorita (Jazine), tako da je teško u ovoj utakmici predviđati pobjednika. Jedino je sigurno da niti jedna momčad nema preveliko opterećenje, jer prema vrhu se neće moći, a ostanak, također ne bi smio doći u pitanje. Takve utakmice obično znaju biti garancija dobre košarke.


A-2 liga košarkaša


Raspored 5. kola: Sonik-Puntamika – Jazine (večeras 20,15 sati) Sukošan – Poličnik (večeras, 21 sat) Kaštela – DOŠK, Solin – Cetina, Šibenik – Metković, Trogir – Omiš Galeb).