Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Humanitarna fešta od uliganja

08.11.2013. 23:00
Humanitarna fešta od uliganja


U glazbenom programu nastupat će klapa Libar iz Privlake, klapa Aenona iz Nina, klapa Kožino iz Kožina, klapa Leut iz Privlake i Zaratino band


Udruga za promicanje tradicijskih vrijednosti i civilnog društva „Šijavoga” Privlaka organizira humanitarni događaj pod nazivom „Fešta od uliganja” u nedjelju 10. studenoga godine u Privlaci uz bogati gastronomski, zabavni i glazbeni program, s početkom u 14 sati. Sva prikupljena sredstva bit će namjenjena za pomoć u liječenju Roka Rančića (17).
Udruga „Šijavoga” djeluje od 2011. godine, a cilj Udruge je poticanje, promicanje i razvijanje tradicijskih vrijednosti te kreativnog i kulturnog izražavanja u Privlaci. Do sada je organizirala brojne manifestacije, a ovo je samo jedna u nizu manifestacija humanitarnog karaktera koja se nadovezuje na već održanu tradicionalnu „Lignjijadu” održanu u listopadu na kojoj je sudjelovalo 28 brodova odnosno posada, sa ukupno 81 sudionikom, pri čemu je ulovljeno 238 komada odnosno 27,60 kilograma liganja koje će se pripremati na ovom humanitarnom događaju. U gastronomsko – zabavnom dijelu sudjelovat će 5 timova koji će se natjecati u pripremanju specijaliteta od liganja.
U glazbenom programu nastupat će klapa Libar iz Privlake, klapa Aenona iz Nina, klapa Kožino iz Kožina, klapa Leut iz Privlake i Zaratino band.