Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pitali župana što radi i kad dolazi na posao

08.11.2013. 23:00
Pitali župana što radi i kad dolazi na posao


Učenici 3e razreda zadarske Osnovne škole Šimuna Kožičića-Benje, predvođeni učiteljicom Gordanom Šarić-Peša, posjetili su jučer Zadarsku županiju gdje ih je primio župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić.
Učenici u sklopu predmeta priroda prema nastavnom programu uče o Zadarskoj županiji pa ih je župan kroz prezentacijuupoznao sa najzanimljivijim i najvažnijim podacima o našoj županiji.
Učenici su, između ostalog, pitali župana što on radi, koliko dnevno sati radi, kada dolazi na posao i slično, ali i odgovarali spremno na sve upite koje je njima postavljao župan o Zadarskoj županiji.
Župan je učenicima darovao monografiju Zadarske županije i zastavicu s grbom Zadarske županije, a učenice Marija Božulić, Aurora Kovačević i Nina Bašić izrecitirale su tri recitala: “Srušeni grad”, “Grlim te snažno Zadre!” i “Nježne strune mojega grada”.
Učiteljica Gordana Šarić-Peša upoznala je župana i pročelnika s time kako s učenicima tijekom ove školske godine jednom mjesečno provodi terensku nastavu s ciljem što boljeg upoznavanja područja Zadarske županije. Zadarskoj županiji darovala je i Zavičajni priručnik za treći razred osnovne škole kojem je sama autorica, a koji se bavi tematikom Zadarske županije, nastavnim sadržajima koji se počinju učiti u trećem osnovne. Priručnik je namijenjen svim učenicima ostalih razreda u svrhu ponavljanja i proširivanja znanja o zavičajnim krajevima naše domovine.