Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Robert Ivanov Mičić “pao” i u Zagrebu

08.11.2013. 23:00
Robert Ivanov Mičić “pao” i u Zagrebu


Policija mu je prije nekoliko dana ušla u trag u Zadru, dok je na kriminalističko istraživanje odveden u Zagreb. S kaznenom prijavom predan je pritvorskom nadzorniku


Iza rešetaka je završio 43-godišnji Robert Ivanov Mičić, Zadranin osumnjičen zbog razbojništva počinjenog na zagrebačkom Medveščaku sredinom prošlog mjeseca.
Sumnjiči ga se da je 12. listopada ove godine oko 16 sati naoružan pištoljem i maskiran crnom potkapom s prorezima za oči ušao u poslovnicu “Hrvatske lutrije” u Martićevoj ulici. Tamo je zaprijetio 57-godišnjem zaposleniku te mu ukrao pozamašnih 11 tisuća kuna.
Policija mu je prije nekoliko dana ušla u trag u Zadru, dok je na kriminalističko istraživanje odveden u Zagreb. S kaznenom prijavom predan je pritvorskom nadzorniku.
Isti taj Robert Ivanov Mičić je s prijateljem Zvonkom Bušićem (32) pao u ruke šibenskoj policiji u svibnju lani pri pokušaju bijega nakon pljačke tamošnje kladionice. Razbojnici su prijeteći pištoljem zaposlenici iz blagajne kladionice uzeli dnevni utržak od 23,350.00 kuna, sjeli u unajmljeni “fiat punto” i dali se u bijeg u pravcu Splita. No ubrzo su “zapeli” za oko šibenskim plavcima koji su krenuli u potjeru za njima. Gotovo filmska jurnjava na cesti tijekom koje su se razbojnici riješili pištolja bacivši ga kroz prozor jurećeg vozila trajala je sve do Primoštena gdje su uhićeni. Ubrzo su im pronašli pištolj za koji je utvrđeno da je zapravo plastična igračka vrlo nalik opasnom originalu.
Tijekom pretrage njihovih domova u Zadru koje su zajedno pretraživali zadarski i šibenski krim-inspektori, Ivanovu Mičiću pronađena je teleskopska palica. Kako su u to vrijeme na zadarskom području teleskopskom palicom počinjene čak četiri pljačke, ubrzo se pokazalo da ih je počinio vlasnik pronađene palice.
Policija ga je tada teretila za pljačku kladionice u Šibenskoj ulici, u Ulici Mihe Klaića, za pljačku kioska Tisak u Medulićevoj ulici te poslovnice Hrvatske lutrije na Voštarnici.