Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Iz Centra Mocire pokrali štokove, školjke, lavandine, pločice…

08.11.2016. 23:00
Iz Centra Mocire pokrali štokove, školjke, lavandine, pločice…


Nakon što je nova ministrica novog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, obećala osigurati novac za dovršetak Centra Mocire, reakcije Zadrana su podijeljene. Obećanje svakako dobro zvuči, ali bilo je toga i do sad pa, umjesto dovršetka izgradnje, centar samo propada.
Skeptičan je, možda i najviše, gospodin koji živi odmah uz nedovršeni centar jer se od početka gradnje centra nagledao svega.
– Sve je krenulo dobro, no čim su radovi stali počela je devastacija i krađa. Imali smo prilike vidjeti kako se danima ‘čistio’ Centar. Ljudi su dolazili danima, ukrcavali stvari i odlazili punih automobila. Žalosno je što se unutra napravilo – štokove od vrata su povadili, školjke, lavandine, pakete pločica su iznosili… Porazbijana stakla su stvar vandalizma, to su najčešće djeca gađala kamenjima, ali ovo ostalo je pokradeno. Zvali smo policiju još na početku, ali nisu došli. Jednom sam i zapisao broj tablica, ali nisam ga prijavio jer sam se prestrašio da i s moje kuće ne poskida sve, priča prvi susjed Centra Mocire.
– Jedan je čovjek deset dana zaredom dolazio. U automobilu je spustio sjedala, stavio preko njih deku i samo krcao automobil svaki dan. Usred bijela dana, rekla je gospođa koja također ondje živi, sva i dalje u nevjerici zbog ponašanja pojedinih ljudi.
Sama zgrada izvana sad izgleda relativno pristojno, barem s prednje strane svi su prozori čitavi, ali već straga ima i porazbijanih prozora, po fasadi se razlila hrđa i prljavština, beton oko Centra je potpuno obrastao, hrđava ograda koja okružuje rozu zgradu u žbunju daje svemu još i ružniju sliku.
Kako je još dodao gospodin iz obližnje kuće, jedno je vrijeme netko čuvao centar, u koji je dosad uloženo čak 45 milijuna kuna.
– Prvo su bili 24 sata čuvari pa su kasnije čuvali samo preko noći. Sad kažu da treba osam mlijuna kuna za završetak, ali ja mislim da, samo za sanaciju ovog što je dosad devastirano i pokradeno, treba i više. Nisam optimističan nakon obećanja ministrice jer je i taj sudski spor s izvođačem radova još u tijeku, a svi znamo koliko traju naši sporovi, rekao je.