Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Policija: U Marićevom masliniku je bio kamion Općine Vrsi

08.11.2016. 23:00
Policija: U Marićevom masliniku je bio kamion Općine Vrsi


Priča o berbi maslina u masliniku Željka Marića, prijatelja i  savjetnika načelnice Općine Vrsi Sandre Vukić, čiji su djelatnici navodno  brali Marićeve masline, dobila je ovih dana epilog u  policijskom zapisniku. U njemu se navodi kako je kamion, za koji je načelnica tvrdila da ne  pripada komunalnoj tvrtki, ipak vlasništvo Općine.
Osim te konstatacije, izvještaj policije nakon intervencije u masliniku  Željka Marića, inače  kolege načelnice Vukić u Zavodu za zapošljavanje  kojim ona odnedavno rukovodi, otkriva i da je maslinik pokraj kojega je  kamion parkiran doista u njegovu vlasništvu. Marić je nedavno komentirajući sporne fotografije koje dokazuju da je kamion vlasništvo Općine,  rekao kako nije riječ o njegovu masliniku, već tuđem, tvrdeći da je riječ o  “fotomontaži”.
O berbi maslina u kojoj su navodno morali sudjelovati djelatnici  općine Vrsi, podsjetimo, medije je izvijestila MODES-ova vijećnica Marija Berec, navodeći kako je te subote, 22. listopada, u masliniku zatekla  komunalne redare općine Vrsi, pa čak i djelatnike općinske turističke zajednice.
U zapisniku stoji kako je Policijska postaja Obrovac dana 22. listopada  ove godine u 15.50 sati zaprimila dojavu telefonom od Vesne Perinić da u  mjestu Ribnica Željko Marić bere masline s nekoliko berača u masliniku  u svezi kojega njezin suprug vodi sudski spor.
“Policijski službenik u spornom masliniku zatekao je Željka Marića  koji je izjavio da bere masline u svom masliniku gdje posjeduje oko 70- ak maslina i da je to njegovo vlasništvo. Zatečene su i sljedeće osobe koje  su brale masline u istome masliniku: Damir Perica (navode se osobni  podaci, pr. a.), Denis Marić, Vesna Kukolj, Veselko Glavić i Mile Jure Jurjević. U blizini maslinika pored ceste zatečena su parkirana vozila reg.  oznake (navode se registracije osobnih automobila, pr. a.), dok je bijeli  kamion marke Iveco reg. oznake ZD 1307 VR bio parkiran na makadamskom putu oko 100 metara od maslinika za kojega je provjerom utvrđeno da je vlasništvo Općine Vrsi” – stoji u zapisniku čiji su navodi izdani i kao uvjerenje o potvrdi ovog događaja na zahtjev osobe koja je policiji dojavila za berbu maslina.