Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Božić u objektivu zadarskih umjetnika

Autor: Katina Vrsaljko

08.12.2009. 23:00
Božić u objektivu zadarskih umjetnika

Foto: Adam VIDAS



Ono što je karakteristično za ovu izložbu je da su autori zabilježili neke male, svakodnevne trenutke koje mi inače ne vidimo i od njih napravili prava mala umjetnička djela, rekla je Ivana Zrilić
U okviru manifestacije Advent na Poluotoku jučer je u caffe baru Atrij otvorena Božićna izložba zadarskih fotografa Stipe Suraća, Zvonka Kucelina, Željka Mršića, Andreja Perovića i Filipa Brale.
Izložbu je s nekoliko prigodnih riječi otvorila Ivana Zrilić.
– Ono što je karakteristično za ovu izložbu je da su autori zabilježili neke male, svakodnevne trenutke koje mi inače ne vidimo i od njih napravili prava mala umjetnička djela, rekla je Zrilić.
Tema izložbe su božićni blagdani, tako da se na fotografijama mogu vidjeti saonice Djeda Mraza, snijegom prekrivena zadarska riva i sjaj božićnih lampica, ali isto tako i druga strana Božića kao što je bijeda jednog beskućnika.
Okupljene je kratko pozdravio i Zvonko Kucelin, jedan od autora izloženih fotografija.
– Nadam se da će biti još više ovakvih izložba s mladim autorima, rekao je Kucelin.
S tim se slaže i mladi fotoreporter Filip Brala koji se rado odazvao na ovu izložbu, a žao mu je, kako kaže, da se i drugi nisu odazvali.
– Bilo bi dobro da ovakvih izložba ima više, da se njeguje zadarska fotografija koja je oduvijek bila na visokom nivou, rekao je Brala.
Svi zainteresirani pozvani su da pogledaju fotografije koje će do 15. siječnja krasiti zidove caffe bara Atrij.