Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prva, sigurno ne i posljednja

Autor:

08.12.2009. 23:00
Prva, sigurno ne i posljednja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Već nakon sedam kola Zadranke su napravile veliki korak prema ostanku u ligi


Sjajna ovogodišnja forma Zadranki prenijela se (očekivano) i na gostujuće utakmice. U subotu su košarkašice s Višnjika slavile protiv Biska Pule (64:72) te su na taj način osigurale visoku bodovnu zalihu, ali i samopouzdanje potrebno za nastavak prvenstva. Sudeći po izvrsnim partijama u maloj dvorani na Višnjiku, bilo je samo pitanje vremena kada će se Zadranke i s gostovanja vratiti s pobjedom. O tome govori i više nego dobar otpor za sada neprikosnovenom Omišu, ali i utakmica u Požegi gdje su košarkašice Marije Mazija bile nadomak uspjehu. Zato, kada se govori o košarkašicama Zadra, ne može ih se stavljati samo u kontekst domaćinske ekipe. Iako im nedostaje visine i iskustva, ostavljajući iz utakmice u utakmicu “srce na parketu”, one su pokazale da će u svojoj četvrtoj uzastopnoj A-1 ligaškoj sezoni predstavljati težak zalogaj čak i favoriziranim ekipama poput Studenca i Croatije. Roster Zadra, makar na papiru, uoči početka sezone nije previše obećavao, očekivala se borba za ostanak i barem pobjede nad klubovima iz donjeg dijela ljestvice, no sada su “bijelo-plave” u odabranom društvu s vrha ljestvice.
Nije sve u Puli išlo tako glatko, utakmica se lako mogla razviti i u drugom pravcu, no zadarski je kolektiv opet došao do izražaja te su se kući vratile s bodovima. Naravno da u njihovoj igri ima mjesta napretku, ali najvažnije je da još uvijek neiskusne košarkašice sada ne spavaju na lovorikama. Već u sljedećem kolu susrest će se s posljednjeplasiranom Trešnjevkom. Prilika je to za nastavak uspješnog niza i rezultata koji je malo tko pred start sezone očekivao. Pet pobjeda iz sedam utakmica više je nego dobar učinak, ali poslovično oprezna Mazija u pravu je kada kaže da ih u “sljedećim utakmicama očekuje još teži raspored”. Stoga, u ovom je trenutku zaista teško prognozirati hoće li Zadar na kraju prvenstva u borbu za prva dva mjesta ili će se zadovoljiti ostankom. Bilo kako bilo, zadarske poklonike ženske košarke sigurno veseli podatak da su već sada napravile značajan iskorak prema ostvarenju osnovnog cilja – ostanku u ligi.


 A-1 LIGA KOŠARKAŠICA




Rezultati 7. kola: Pula – Zadar 64:72, Split – Agram 103:88, Trešnjevka – Požega 49:91, Studenac Omiš – Croatia 69:60.
 Studenac Omiš  14,  Zadar 12, Croatia 2006 12, Split 11, Biska Pula 10, Plamen Požega 10, Agram 8, Trešnjevka 7.
U 8. kolu igraju: Trešnjevka – Zadar, Pula – Split, Studenac Omiš – Požega, Agram – Croatia 2006.


 PULA – ZADAR 2:1


Čak tri zadarska kluba protekli vikend za prvo(be)ligaške bodove borili su se u Puli od petka do nedjelje. Uspješne su jedino bile košarkašice, a “kratkih rukava” neočekivano su protiv Arene ostali rukometaši Zadar Slada. Ni poraz odbojkašica Zadra od Marčane ne može se svrstati u rubriku očekivanih. Možda se najmanje očekivalo od košarkašice, ali baš su one spasile čast zadarskog sporta u najvećem istarskom gradu.