Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Darovi za socijalno ugrožene Vukovarce stigli na odredište

08.12.2010. 23:00
Darovi za socijalno ugrožene Vukovarce stigli na odredište


Paketi koje su velikodušni ljudi iz cijele Zadarske županije skupljali za socijalno ugrožene vukovarske obitelji u okviru akcije “Vukovaru za dar”, stigli su na svoje odredište. Nakon što su ih učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje u ponedjeljak vrijedno ukrcavali u šleper, u Caritasu vukovarskog dekanata u utorak su ih još vrjednije iskrcavali. Šleper pun darova za Vukovarce pratili su brojni volonteri – članovi Koordinacije za ljudska prava Zadarske županije, članovi Katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara, korisnici Doma za starije iz Zemunika te učenici Srednje škole Obrovac i Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn.
Dojmovi s puta u Vukovar, kaže Davorka Krnčević, predsjednica Koordinacije za ljudska prava, uvijek su odlični.
– Obišli smo vukovarsku bolnicu-muzej, crkvu Svetog Filipa i Jakova u Vukovaru, Iločke podrume, memorijalno groblje, spomen područje Ovčara i razgledali grad. Učenici Srednje škole Obrovac i Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn imali su prijem kod vukovarskog gradonačelnika. Učenici već imaju neke kontakte pa ih planiraju proširiti i pokrenuti zajedničku inicijativu s mladim Vukovarcima, govori Krnčević.
Iako su svi koji su sudjelovali u ovoj akciji, a bilo ih je jako puno, s tim puno toga dobili, teško je i zamisliti koliko su tek darovi puni tjestenine, ulja, riže, slatkiša, omotani u ukrasni papir s dirljivim porukama, uglavnom zadarske djece, razveselila Vukovarce koji žive u teškim uvjetima.
– Iz Caritasa nam zahvaljuju na vrijednoj donaciji, ali i na poticanju ostalih da se uključe. Naime, akcija je medijski bila vrlo dobro praćena i izvan područja Zadarske županije pa su se javili i drugi donatori, na primjer iz Kaštela, ali i donatori koji žele ostati nepoznati. U svim razgovorima izražena je zahvala, ali i nada da će RH izaći iz krize te će se povećati broj zaposlenih koji će sami privređivati za svoju obitelj, zaključuje Krnčević, dodajući da se uplate i dalje vrše pa će se za koji dan znati koliko je ukupno sakupljeno.
Zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, koji su najviše donirali, zatim volonterima izvođačima, gospodarskim subjektima, svim partnerima i pojedincima koji i u recesiji i vlastitoj neimaštini imaju osjećaja za druge.