Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Golema želja je presudila

08.12.2010. 23:00
Golema želja je presudila


U posljednjim utakmicama nam se otvorio šut, no pobjedu smo ostvarile prvenstveno odličnom igrom u obrani. Nije floskula kada se kaže da sve polazi iz obrane i da se na njoj gradi put do uspjeha


Košarkašice s Višnjika prošli su se tjedan pobrinule za jedno od najugodnijih ovosezonskih iznenađenja. Sjajnim nastupom i angažmanom na granici vlastitih mogućnosti, Zadranke su nadigrale omiški Studenac, ekipu koja tradicionalno slovi za jednog od favorita A-1 lige. Malo je tko vjerovao u njihovu pobjedu u osmom kolu, no ne i “bijelo-plave”. Izabranice Marije Mazije bile su odlučne stati na kraj dominaciji “favorita s pokrićem”, i konačno prekinuti crni niz koji se počeo mjeriti u godinama. Jedna od najzaslužnijih za takvo izdanje bila je Božena Tokić, bek Zadra čiji je (odličan) nastup pod virozom najbolje ocrtavao želju domaćih za pobjedom.
– U tjednu prije utakmice odradila sam samo dva treninga, no kada sam se našla na parketu zaboravila sam na bolest. Imale smo golemu želju svladati Omiš, tako da mi viroza nije predstavljala problem. Što se našeg nastupa tiče, smatram da je on plod kvalitetnog rada i zalaganja na treninzima, odnosno odlučnosti da konačno pobijedimo jednu od najkvalitetnijih ekipa. Produžetak sugerira koliko je bilo teško, no time je i pobjeda slađa. Njom smo naplatile borbenost i ogromnu želju – ističe Tokić.
Po mnogima je ovo bila najbolja ovosezonska predstava Zadra. Odnosi li se isto i na tvoj nastup?   
– Slažem se s obje konstatacije. U posljednjim utakmicama nam se otvorio šut, no pobjedu smo ostvarile prvenstveno odličnom igrom u obrani. Nije floskula kada se kaže da sve polazi iz obrane i da se na njoj gradi put do uspjeha. Drago mi je da sam u takvoj utakmici i ja dala svoj obol. Posljednje tri godine nisam aktivno igrala, tako da će ovaj nastup i meni dobro doći za samopouzdanje. Htjela bih se zahvaliti trenerima koji su vjerovali u mene i pružili mi priliku.
Nakon lošeg ulaska u sezonu i četiri uzastopna poraza, u posljednja tri susreta nanizale ste isto toliko pobjeda. Koji je glavni razlog takve, više nego pozitivne transformacije?
– Smatram da su se porazi dogodili ponajviše zbog izostanka Glorije Sikirić i Ivane Blažević, dvojca koji jako mnogo znači za našu ekipu. Njihovim povratkom bio je evidentan napredak u igri te smo krenule u novom, pozitivnom smjeru. Najbolji je dokaz prošlotjedna utakmica sa Studencom u kojoj su još jednom pokazale koliko mogu biti korisne. No kada spominjemo imena, ne smijem zaboraviti niti našu kapetanicu Antoniju Erslan. Ona je također bila jedno od prvih imena. Da ne napominjem i kako je zabila koš koji nas je odveo u produžetak, odnosno do pobjede.
Zadar je slobodan u sljedećem kolu, no u 10. vas očekuje još jedan sraz s “divom” A-1 lige. Pula nedvojbeno nosi predznak favorita, međutim, za pretpostaviti je i da su Istranke “progutale knedlu kada su čule rezultat utakmice između Zadra i Omiša”.
– E, u tom bi slučaju naša pobjeda uistinu bila čudo. Pula je još kvalitetnija od Omiša, imaju nekoliko odličnih igračica, posebno na pozicijama ‘četvorke’ i ‘petice’. Imaju prednost domaćeg terena, financijski su jako stabilni… Sve to govori da nas očekuje jako težak posao, no sigurno je da se nećemo tek tako predati. I mi imamo svoje šanse, a uskoro bi se nam se trebala vratiti i Lara Majstorović. Dakle, bit ćemo još jače i uigranije u odnosu na naš prvi ovosezonski susret, a na kraju neka pobijedi bolji.