Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Jakov Surać bi nam bio najveće pojačanje

08.12.2010. 23:00
Jakov Surać bi nam bio najveće pojačanje


Jednostavno na proljeće želimo napraviti dodatni iskorak i približiti se još više momčadima s vrha. To bi bio veliki uspjeh i to će nam biti cilj – kazao je Bajlo


Nogometna polusezona je završila, a nogometaši su pošli na zasluženi odmor. Prvoligaš sa Stanova će prezimiti na 10. mjestu što je na neki način sredina prvoligaške ljestvice pa s obzirom na loš start možemo reći da se radi o uspjehu. Moglo se i bolje, za to je nedostajala tek pobjeda nad Slaven Belupom u posljednjem kolu i Zadar bi proljeće dočekao na 7. mjestu.
– S obzirom na sve nedaće koje smo imali s ozljedama važnih igrača na kraju slobodno možemo reći da smo zadovoljni ovim plasmanom. Slažem se da nam je tek nedostajala ta pobjeda protiv Slaven Belupa s kojoj bi se popeli na 7. mjesto, ali što je tu je. Jednostavno ne smijemo biti nezadovoljni ovom jeseni – kazivao je jučer ujutro Josip Bajlo, sportski direktotr prvoligaša sa Stanova.
– Slažem se s trenerom Daliborom Zebićem da ništa u nastavku sezone ne smijemo prepustiti slučaju jer pretposljednja Istra je na pet bodova zaostatka. Isto tako s druge strane ni vrh ljestvice nam ne bježi puno. Jednostavno na proljeće želimo napravitui dodatni iskorak i približiti se još više momčadima s vrha. To bi bio veliki uspjeh i to će nam biti cilj.
Hoće li se Zadar osnažiti za nastavak sezone, tj. hoće li biti odlazaka nekih igrača?
– Što se tiče odlazaka vjerujem da ih neće biti. Dvojac Tomislav Glumac i Toni Pezo koji su na posudbi iz Hajduka igrat će za Zadar i u nastavku prvenstva. Što se tiče dolazaka, također vjerujem da nećemo nikoga dovoditi. Jednostavno u ovome trenutku na tržištu nema igrača koji bi nam mogli pomoći na proljeće. Zna se da nama nedostaje jedan centralni vezni, a takvog igrača jednostavno nema. U stvari svi se nadamo i vjerujemo da će nam se u nastavku prvenstva pridružiti naš kapetan Jakov Surać koji bi za nas bio najveće pojačanje jer smo upravo na toj poziciji deficitarni.
Zadar uvijek prvi i završni dio zimskih priprema odradi uz Zadru. Gdje će te u drugoj fazi priprema i kada će one započeti?
– Pripreme bi trebale započeti između 10. i 15. siječnja i naravno taj prvi dio bit će odrađen u Zadru. Prošle zime smo bili u Rovinju i tamo odradili tu drugu fazu. Mogu reći da smo bili jako zadovoljni prije svega pripremnim utakmicama koje smo tamo odradili. Vjerujem da ćemo u Rovinj i ove zime i tamo dobro izbrustiti formu za nastavak prvenstva – kazao je u kraćem razgovoru Bajlo.


 BEZREZERVNO ZA ŠTIMCA




S obzirom da je u tijeku borba za čelno mjesto u Hrvatskom nogometnom savezu zanimalo nas je na čijoj je strani Josip Bajlo.
– Osobno i u ime kluba kao i NS Zadarske županije mogu reći da punu podršku dajemo Igoru Štimcu. Smatram da je vrijeme Vlatka Markovića već odavno prošlo i da on ništa dobroga nije napravio za hrvatski nogomet. Ako gledamo samo programe ova dva kandidata vidjet ćemo da Štimac nudi puno više i da bi njegov izbor značio veliki boljitak za hrvatski nogomet – izričit je bio Bajlo.