Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kazna umanjena jedino bivšem vlasniku radija DONAT FM

08.12.2010. 23:00
Kazna umanjena jedino bivšem vlasniku radija DONAT FM


Ivas i Nezirović osuđeni su na istovjetne zatvorske kazne kao i prvi put, dok je Oliveru Joviću zatvorska kazna od tri umanjena na dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Nakon dvije godine pritvora, Ivas je jučer pušten na slobodu


Nakon ponovljenog sudskog procesa na tražnje Vrhovnog suda Republike Hrvatske, jučer je Branimiru Ivasu izrečena druga nepravomoćna presuda kojom je on osuđen na istovjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i pet mjeseci, bivši vlasnik radio postaje Donat FM i suvlasnik Zadarfesta Oliver Jović prošao je s nešto manjom kaznom te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, dok je Sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Boris Babić, trećeooptuženom Tihomilu Neziroviću izreklo, također, istovjetnu zatvorsku kaznu kao i prvi put, a riječ je o uvjetnoj osudi od godine zatvora s rokom kušnje od tri godine.
Branimir Ivas je danas pušten na slobodu jer je u pritvoru zadarskog Istražnog centra proveo 15-ak dana manje od dvije godine što je zakonski maksimum.
Tako je jedino drugooptuženom Oliveru Joviću kazna umanjena jer je on na ovom, ponovljenom suđenju priznao kazneno djelo zloporabe opojne droge, što mu je optužnicom bilo stavljeno na teret, pa je u njegovom slučaju primijenjen institut ublažavanje kazne ispod zakonskog minimuma od tri godine.
Prema optužnici, podsjetimo, Branimir Ivas, Oliver Jović, kao i Tihomil Nezirović, teretili su se za preprodaju heroina i metadona u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine.
Branimir Ivas je i na prvom suđenju bio osuđen na tri godine i pet mjeseci, Oliver Jović na tri godine zatvora, dok je Tihomil Nezirović bio uvjetno osuđen, također, na godinu zatvora s rokom kušnje od tri godine, no Vrhovni je sud ukinuo donesene presude zadarskog Županijskog suda te zatražio ponavljanje postupka. Jović i Nezirović su se i ovaj put branili sa slobode. Što se tiče Branimira Ivasa on je na dan izricanja prve, nepravomoćne presude sredinom veljače ove godine bio pušten na slobodu nakon 15 mjeseci provedenih iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Međutim, na tu se odluku tužiteljstvo žalilo, a njihovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio, pa je Ivas nakon manje od mjesec dana opet vraćen u pritvor. Ukoliko se to ovaj put ne ponovi, Branimir Ivas će pravomoćnost ove presude čekati na slobodi.
Oliver Jović se ni ovaj put nije pojavio na izricanju presude.