Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Matei s ljubavlju

08.12.2011. 23:00
Matei s ljubavlju


U duhu predbožićnog vremena prva humanitarna manifestacija bit će gastro-prodajnog karaktera i održat će se u drugu subotu 17. prosinca s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani u Poličniku


Općina Poličnik i sve općinske udruge u završnim su pripremama za organizaciju velike humanitarne manifestacije radnog naziva “Matei s ljubavlju”, gastrosusret, spektakularni koncert i malonogometni turnir.
– Veliku humanitarnu akciju održavamo za našu Mateu Romić iz Briševa, šesnaestogodišnju djevojku koja je već godinu dana u komi, otkad ju je na Jadranskoj magistrali u Murvici oborio automobil, govori Davor Lončar, načelnik Općine.
Prodajni štandovi
– Njezina obitelj je stalno uz nju u Krapinskim toplicama i u ovim teškim trenucima potrebna im je financijska pomoć i podrška. Stoga je pokrenuta humanitarna akcija u svrhu konkretne materijalne pomoći, navodi Lončar ne dvojeći da će mnogi otvoriti srca kako bi ova akcija doista uspješno ostvarila svoj plemeniti cilj.
U duhu predbožićnog vremena prva humanitarna manifestacija bit će gastro-prodajnog karaktera i održat će se u drugu subotu 17. prosinca s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani u Poličniku. Humanitarnoj akciji bez razmišljanja se odazvao “dobri duh” Općine Poličnik, sve sportske i kulturne udruge, kao i udruge žena, lovaca, maslinara, branitelja i drugi.
– Na štandovima će se uz taktove dalmatinskog melosa u izvedbi klape Korporan te DJ-a pripremati i po popularnim cijenama prodavati jela. Očekujemo veliki odaziv jer sav prihod ide obitelji Romić, navodi Lončar, dodajući da će svi svojim dolaskom i novčanim prilozima na ovo događanje iskazati veliku humanost i osjećaj za pomoć u nevolji.
Održavanjem humanitarnog gastrostola neće prestati humanitarne akcije za pomoć Matei. U sklopu obilježavanja Dana općine Poličnik sredinom siječnja održat će se veliki, spektakularni humanitarni koncert s poznatom estradnom zvijezdom. Odigrat će se i humanitarni malonogometni turnir.
Snaga Mateine obitelji
– Pomoći nekome znači pomoći samom sebi. Svaki čovjek koji je barem jednom nekome pomogao zasigurno je osjetio neke od sljedećih osjećaja – ponos, samopoštovanje, ispunjenost, sreću, poručuje načelnik Poličnika, navodeći da će akcija zasigurno ostaviti trag ljubavi u Mateinom srcu.
Matea je upravo bila završila prvo polugodište prvog razreda Ekonomske škole kad je u prometnoj nesreći zadobila teške ozljede opasne za život uz višestruke prijelome. Dva mjeseca se liječila u zadarskoj Općoj bolnici i onda je zajedno s mamom otišla na dodatnu rehabilitaciju u Krapinske toplice.
– Prije mjesec dana ugrađen joj je elektrostimulator koji bi trebao potaknuti njeno buđenje. Kroz nekoliko mjeseci bi se trebalo pokazati djeluje li, kaže Predrag, koji je i sam stradao u prometnoj nesreći u Murvici prije tri mjeseca.
U tisućinki sekunde život peteročlane obitelji Romić sasvim se promijenio. Nezaposlena mama Tina je gotovo cijelo vrijeme sa svojom kćeri u Krapinskim toplicama u privatnom smještaju i za Mateu kupuje posebnu hranu. Matein otac Predrag, policajac u Donjem Lapcu, te brat Mile i sestra Ana-Maria stalno je posjećuju. Ana-Mariji koja ide u školu i studentu Mili Predrag je sad otac i majka.
Svi oni koji nisu u mogućnosti doći na ove humanitarne akcije u Poličnik, a u mogućnosti su pomoći Matei i njezinoj obitelji mogu uplatiti novčana sredstva na broj žiro-računa Predraga Romića u OTP banci: 3200925336