Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ponude stigle od tri leasing kuće

Autor: Suzana Bandić

08.12.2012. 23:00
Ponude stigle od tri leasing kuće


Na natječaj javne nabave koji je nedavno raspisao Grad Zadar za nabavku službenog automobila, oko kojeg se podigla velika medijska prašina, pristigle su tri ponude. O kojim je vozilima i leasing kućama riječ, međutim, nismo uspjeli doznati jer je procedura poprilično komplicirana.
Tek u ponedjeljak prispjele ponude će biti pregledane kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li uvjete natječaja. Potom slijede još neke administrativne radnje, a kupnja kojeg automobila, od koga i za koji točno iznos, moglo bi biti poznato tek krajem ove godine.
Kako je na izvanrednoj novinskoj konferenciji sazvanoj zbog velikog interesa javnosti upravo zbog nabavke službenog automobila prije petnaestak dana rekao gradonačelnik Zvonimir Vrančić, ta je kupnja postala neizbježna jer je postojeći gradski vozni park dotrajao i postao opasan za ljude koji su se tim vozilima služili. Za popravak na godišnjoj razini grad je, pojasnio je tada gradonačelnik, izdvajao oko 125 tisuća kuna. Zato je odluka pala da se nabavi novo za koje je procijenjeno kako je isplativo i do cijene od 350 tisuća kuna. Osim toga, u karakteristikama su navedeni sportski ovjesi i pogon na četiri kotača koji, istaknuo je tada Vrančić, znatno podižu cijenu koju je javnosti trebalo opravdati s obzirom na krizu i sveopću neimaštinu.