Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hrgović “svojima” odnio dva boda

08.12.2013. 23:00
Hrgović “svojima” odnio dva boda


Zadar je u 19. kolu Prve HNL na Stanovima remizirao protiv Hajduka. Momčad Ferde Milina odigrala je možda i najbolju utakmicu ove sezone na svom travnjaku i malo je nedostajalo da osvoje sva tri boda u dvoboju s indisponiranim Splićanima. Splićani su u vodstvo došli uz pomoć katastrofalnog suca Ive Krečka koji je u 5. minuti pustio igru nakon što je Iluridze napravio očiti prekršaj nad vratarem Matkovićem, koji je trravnjak nakon deset minuta ukazivanja pomoći napustio u automobilu hitne pomoći. Strijelac za „bile” bio je Mikanović.
Najprije je sudac Krečak dosudio prekršaj na 30-ak metara od vratiju Zadra na Kouassiju koji nije postojao. Bukva je ubacio u šesnaesterac Zadra, a očit prekršaj nad Matkovićem koji je uspio ispucati loptu  nije suđen. Svi su stali, a Mikanović je ubacio loptu u nebranjenu Zadrovu mrežu – 0:1. Ostao je ležati Zadrov vratar dobrih desetak minuta, vozilo Hitne pomoći dovezlo se na travnjak nakon čega je Matkoviću dugo ukazivana pomoć. Utakmica je nastavljena nakon punih 11 minuta.
U 18. minuti velika prilika za Zadrane. Ivančić je primio loptu na središtu igrališta i na suprotnoj strani primijetio Heistera koji se sjurio prema šesnaestercu gostiju iz Splita. Našao se Zadrov Nijemac „oči u oči” s Kalinićem, ali njegov mlaki prizemni udarac s desetak metara Hajdukov vratar lako kroti. Igrala se 22. minuta kada se Ivančić iznenada našao u odličnoj prilici nakon odlične okomite lopte, ali njegov udarac na žalost Zadrana nije bio precizan. U 36. minuti Hrgović je izveo slobodnjak s 30 metara, lopta je zapela u bloku, dočepao je se Tadić, ali njegov udarac nije niti zagrijao Kalinića. U kontri Splićani su imali veliku priliku za povećanje vodstva. Pašalić je s korner crte primijetio utrčalog Kouassija, ali tamnooputi napadač s desetak metara loptu šalje nebu pod oblake. Prvo poluvrijeme je produženo punih 10 minuta zbog ukazivanja pomoći Matkoviću. Otprilike u petoj minuti nadoknade Zadar slobodan udarac na 30-ak metara iskosa s desne strane izborio je Begonja. Dok se u šesnaestercu gostiju stvarala gužva kako bi svatko izborio što bolju poziciju, Hrgović je na iznenađenje svih gađao bliži kut vratara Kalinića i pogodio – vratnicu. U zadnjoj minuti sudačke nadoknade Begonja je prevario Kalinića i gađao praznu mrežu, ali s gol linije Milović požrtvovno u zadnji trenutak izbacuje loptu u korner.
U nastavak su obje momčadi ušle s istim postavama. Prvi mijenja Igor Tudor, umjesto Iluridzea u 56. minuti na travnjak šalje Bencuna. Doslovno se pola sata ništa interesantno nije događalo na travnjaku. Obje momčadi su igrale prilično oprezno bez nekih obiljnih namjera da zaprijete vratarima. A onda veliko slavlje na Stanovima, barem onih kojima je srce sinoć kucalo za Zadar. Tadić je primio loptu na 30-ak metara od vratiju Hajduka, okrenuo dva igrača a onda na rubu šesnaesterca primijetio Hrgovića koji, kada su svi mislili da će centrirati, loptu šalje uz bližu vratnicu u mrežu iza nemoćnog Kalinića – 1:1.
U 83. minuti nova velika prilika za Zadrane. Begonja je prema kaznenom prostoru gostiju ubacio jednu „loptu s očima” za utrčalog Tadića koji, nakon što se othrvao „napadima” Maloče više nije imao snage završiti ovaj napad. Praktički je samo dodao loptu Kaliniću. U 87.minuti srušen je Tadić na 20 metara od vratiju gostiju. Slobodni udarac izvodi Jerbić, lopta je fijuknula malo iznad grede Kalinićevih vratiju.
U 89. minuti 100-postotna prilika za Zadra. Tadić je ubacio odličnu loptu za Begonju koji ju je najprije štopao, a onda s desetak metara tukao ,ali Kalinić je fantastičnom reakcijom spasio svoju momčad. U završnici utakmice potpuno se zakuhalo, obje momčadi krenule su po pobjedu. Najprije je Kiš u 90. minuti opasno priprijetio istrčalom Gluiću koji se snašao i otklonio opasnost. U sljedećem napadu prijeti Zadra, Begonja ubacuje,a  u zadnji trenutak Milović izbacuje u korner ispred natrčalog Tadića. Odmah nakon toga sudac Krečak označio je kraj utakmice koju je obilježio svojim lošim sudačkim odlukama.


 ZADAR – HAJDUK 1:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 4.000. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Dražen Fejer (Bjelovar). Strijelci: 1:0 Mikanović (5′) , 1:1 Hrgović (75′). Žuti kartoni: Iluridze, Milić, Mikanović, Pašalić, Sušić, Maloča (Hajduk); Neretljak, Jerbić, Ivančić, Hrgović, Bašić, Sarić (Zadar).
ZADAR: Matković – (od 15. Gluić 6,5), Jerbić 7, Neretljak 7, Šimurina 7, Heister 6,5 (od 88. Bilaver -), Bašić 6,5, Hrgović 7 (od 81. Čirjak -), Sarić 6,5, Begonja 7, Ivančić 6,5, Tadić 6,5. Trener: Ferdo Milin
HAJDUK: Kalinić 6,5, Maloča 6, Mikanović 6,5 (od 80. Bašić -), Milić 6, Milović 6,5, Pašalić 6, Iluridze 5,5(od 56. Bencun 6), Jozinović 6, Bukva 6(od 80. Kiš -), Sušić 6,5, Kouassi 6,5. Trener: Igor Tudor.