Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Održana prva večer matematike

08.12.2013. 23:00
Održana prva večer matematike


U Osnovnoj školi Smiljevac na prijedlog Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva obrazovanja, prosvjete i sporta održana je po prvi put Večer matematike. Riječ je o matematičkim radionicama za učenike i njihove roditelje. Odaziv je bio poprilično velik. Radionice su koncipirane na način da su matematičke igre prilagođene djeci te dobi, naravno, ovaj put uz pomoć roditelja.
Roditelj, kao bitni faktor svojom pomoći pozitivno utječe na obrazovne rezultate učenika u školi. Nositeljice projekta u Osnovnoj školi Smiljevac su učiteljice Iva Jakić, Danijela Sikirić, Kristina Vidaković i Anela Žuža uz neprocjenjivu pomoć pripravnica Sanje Gović i Josipe Lenkić.
– Cilj ovakvog druženja je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Znamo da je matematika uvijek nekako predstavljena kao bauk za učenike i za roditelje, ali svakodnevno svi uspješno rješavamo matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima podsjeća nas da je matematika svugdje oko nas, istaknula je nastavnica matematike Danijela Sikirić.
Večer matematike je koncipirana na način da zabavnim radionicama potičemo učenike na pozitivan stav prema matematici. Drago nam je da je odaziv bio velik.
– Po prvi put imamo druženje ovakog tipa. Malo smo bili skeptični prema svemu ovom, ali u konačnici se isplatilo jer ono što nas veseli su ozarena lica naših učenika i njihovih roditelja. Nadamo se da će ovakvih druženja u budućnosti biti puno više. Naravno, s Večerima matematike nastavljamo i dogodine, rekla nam je nastavnica Iva Jakić.
Na kraju druženja upriličen je i matematički bingo za sve sudionike.