Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kokama treba dozvola za dolazak na Benkovački sajam

08.12.2016. 23:00
Kokama treba dozvola za dolazak na Benkovački sajam


Sutra, 10. prosinca, u Benkovcu se održava tradicionalni, veliki Benkovački sajam, koji je između ostalog poznat i po kupnji peradi, naročito kokoši i tuka. Tisuće posjetitelja, nakon aktualne afere sa salamonelom, najviše zanima hoće li se na Benkovačkom sajmu zbog zabrane držanja peradi na otvorenom, koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, sutra moći kupiti tuku ili dvije za Božić ili pivca-pulastra za nedjeljni obiteljski ručak.
– Zabrana držanja peradi na otvorenom još uvijek vrijedi. Međutim,  peradi, naročito tuka i pulastra, bit će na Benkovačkom sajmu, obznanio je Ivica Erlić, direktor komunalnog poduzeća Benković d.o.o., koje upravlja tim sajmom.
Zbog influence ptica, u narodu poznate kao ptičja gripa, koja se prije više od mjesec dana pojavila u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zabranu održavanja izložbi, sajmova i sportskih natjecanja, tržnica i drugih okupljališta za svu perad i ptice 17. studenoga je donijelo je Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane.
– Prema odgovorima iz veterinarske službe, vlasnici peradi za dolazak na Benkovački sajam morat će kod svoje nadležne veterinarske službe ishoditi odgovarajuću veterinarsko-zdravstvenu suglasnost, ističe Erlić.