Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mali rekonstruktori u “zološkom muzeju”

08.12.2016. 23:00
Mali rekonstruktori u “zološkom muzeju”


U sklopu prvih Dana povijesti umjetnosti, koji završavaju danas, radionica za djecu od pet do sedam godina u Arheološkom muzeju Zadar održana je pod vodstvom muzejske pedagoginje Željke Kucelin.
Dječicu iz vrtića Žuto pače provela je najprije drugim katom, na kojem je bogata srednjovjekovna priča. Tu je krenuo obilazak, a na pitanje pedagoginje znaju li kako se zove muzej u kojem se upravo nalaze, jedan dječak je kao iz topa ispalio – “u zološkom muzeju”.
Djeca su učila o kamenom i brončanom dobu, slušala o Liburnima, a najveće zanimanje izazvali su izlošci kopalja, sjekira i mačeva. Nakon srednjeg vijeka, uslijedio je obilazak izložbe Antika na prvom katu muzeja, a ovoj djeci to je bilo posebno zanimljivo, jer su se za ovogodišnji kalendar predstavili kao Rimljani.
Nakon obilaska djeca su primila u ruke drvene bojice i flomastere i bacili se na posao.
Radionica “Mali rekonstruktori – oživljavanje starih spomenika” okupila je i studentice Dianu Ososliju, Andreu Manenicu, Kseniju Paragu, Mariju Generalić, Kristinu Slobođanac i Lorenu Lelas, koje su zajedno s djecom pokušale pokušali oživjeti bojama stare spomenike.
Danas je u sklopu Dana povijesti umjetnosti u 16 sati na Odjelu za povijest umjetnosti na rasporedu Studentska radionica pod nazivom “Treba li nam novi Polet?”, a u 19 sati u Studentskom klubu Božo Lerotić prikazuje se dokumentarni film “Ai Weiwei: Never Sorry”.