Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bandićev zadarski stožer vjerovao u puno bolji rezultat

Autor: Siniša Klarica

09.01.2010. 23:00
Bandićev zadarski stožer vjerovao u puno bolji rezultat

Foto: Tomislav JERAK



Loši izborni rezultati Milana Bandića deprimirali su i ljude oko njegova stožera u Zadarskoj županiji. Šef stožera Darko Banić već je u u 20,40 izrazio svoje nezadovoljstvo izbornim rezultatima njegova proteženika.
– Iznenađeni smo jer smo očekivali bolji rezultat. Prema obrađenih 70 posto glasačkih mjesta, Milan Bandić je osvojio 43 posto, a njegov protukandidat Ivo Josipović 57 posto. Zanimljivo je da u Gradu Zadru premoćno vodi Josipović i to s razlikom od nekih 8.000 glasova. Bandić je postigao dobar rezultat u Benkovcu, Bibinjama i Škabrnji, rekao je šef Bandićevog stožera Darko Banić.
Inače, stožer su sinoć pohodili i brojni članovi HDZ-a. Doduše, nije se tu radilo o prvom „ešalonu” nego pretežito o članovima stranke iz braniteljske populacije. Tako su se mogli vidjeti čelni ljudi HVIDR-e Zadar Ivica Arbanas i Klaudijo Vidajić, Nino Rašin iz UHDDR-a, ali i nekadašnji predsjednik HSP-a Zadar, a sad HSP-a dr. Ante Starčević Mladen Meštrović. Nisu primijećeni npr. pjevač iz prvog kruga Bepo Matešić, ali i prema nekima najveći Bandićev „fan” u Zadarskoj županiji, načelnik općine Vir Kristijan Kapović.
Jednoglasni zaključak sviju u stožeru bio je da Milan Bandić nije uspio animirati snage na desnici. Iako je službeni stav HDZ-a bio jasan u tome da ne podrži Bandića, samim okupljanjem oko stožera jasno je bilo da je dio aktivista ove stranke upro svoje snage ne bi li treći hrvatski predsjednik postao baš Bandić.
– Jednostavo, oba kandidata došla su iz miljea SDP-a i to hrvatska desnica nije prepoznala, kratko i jasno je rezimirao Darko Banić.
Većina onih koji su se sinoć okupili u stožeru Milana Bandića u zadarskom hotelu Kolovare, ne dvoji da će nakon ovog debakla desnice na predsjedničkim izborima doći do velikog preslagivanja na desnici. Po mnogima, neuspjeh Milana Bandića jasna je poruka i samom HDZ-u, kojeg bi već na proljeće moglo dočekati iskušenje slično onom 3. siječnja 2000.