Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prijava šokolara do 15. siječnja

Autor: Branko Božić

09.01.2010. 23:00
Prijava šokolara do 15. siječnja


Iz Ureda TZ-a pozvani su svi zainteresirani šokolari iz Nina i njegovih prigradskih mjesta te susjednih općina te gradova Paga, Zagreba i Svetoga Ivana Zeline da se u što kraćem vremenskom roku jave u Ured, na brojeve telefona 023/264280, 023/265247, zbog dogovora radi podjele odgovarajućih količina mesa


U okviru brojnih zabavnih, kulturnih i gastronomskih događanja, što ih tijekom ovogodišnje turističke sezone ninska gradska Turistička zajednica planira ponuditi brojnim domaćim i inozemnim gostima u gradu Ninu i njegovim prigradskim turističkim mjestima Zatonu i Grbama, važno mjesto pripast će i gastromanifestaciji Ninska šokolijada. Riječ je o iznimno prihvaćenoj manifestaciji pokrenutoj prije osam godina, koja je u međuvremenu postala tradicionalna i za koju su ovih dana unutar TZG-a Nina otpočele opsežne pripreme.
– U namjeri da u potpunosti otrgnemo zaboravu pripremanje naših starih autohtonih kulinarskih specijaliteta, ovih ćemo dana upriličiti javnu prezentaciju izrade čuvenog ninskog specijaliteta šokola. Njih ćemo nakon određenog vremenskog dozrijevanja, u nedjelju 18. srpnja za vrijeme trajanja turističke fešte ponuditi na besplatnu degustaciju našim gostima. Tom svečanom činu prethodit će proglašenje trojice najučinkovitijih ninskih šokolara za tekuću godinu, kojima ćemo tom prilikom na prigodan način uručiti nagrade, odnosno prigodni dar TZ-a grada Nina, kaže promotorica ovog projekta od njegova začetka do sada, direktorica Ureda TZ-a Nin mr. sc. Marija Dejanović.
 Kako bi akcija, koja ima za cilj uz ostalo razvoj jedinstvene gastromanifestacije u zadarskoj regiji, bila što uspješnija i što masovnija, iz Ureda TZ-a pozvani su svi zainteresirani šokolari iz Nina i njegovih prigradskih mjesta te susjednih općina Privlaka, Vrsi, Ražanac te gradova Paga, Zagreba i Svetoga Ivana Zeline da se u što kraćem vremenskom roku jave u Ured TZ-a ili, pak na brojeve telefona 023 264280, 023265247, zbog dogovora glede podjele odgovarajućih količina mesa, koje će i ovaj put svojim financijskim sredstvima platiti TZ grada Nina.
 Ninski turistički čelnici na kraju vjeruju da će mnogi u Ninu i njegovoj bližoj te daljnjoj okolici kao i do sada prepoznati važnost ove manifestacije te da će se u još većem broju, u odnosu na lanjsku godinu, uključiti u ovaj zanimljiv i hvalevrijedan projekt. Njime će se kudikamo u još većoj mjeri obogatiti ovogodišnja turističke sezona, za koju unatoč recesiji i mjerama štednje, ninski turistički djelatnici kažu da bi mogla biti za 2-3 posto uspješnija nego prošlogodišnja.