Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stižu nam brazilske plesačice!

Autor: Irena Jurjević

09.01.2013. 23:00
Stižu nam brazilske plesačice!

Foto: Filip BRALA



– Mjesni odbori su ovdje najbitniji. Da nema njihove volje i pameti, ničeg od ovoga ne bi bilo, zaključuje


Zadarski karneval ove godine počinje 10. veljače i, uz već tradicionalnu povorku maškaranih skupina u nedjelju te biranje najbolje pojedinačne maske u utorak, ove godine imat će i gostovanje čuvenih brazilskih plesačica u njihovim karakterističnim raskošnim kostimima. Gostovanje brazilskih plesačica bit će u Arsenalu, gdje će biti priređena maškarana zabava i ples, govori direktor Turističke zajednice grada Zadra Zvonko Šupe.
– Cijela zabava završit će u Arsenalu s prigodnom ponudom hrane i pića, orkestrom i plesom pod maskama. Gostovanje brazilskih plesačica svakako će biti atraktivno za svih, zaključuje.
Svi kontakti sa standardnim partnerima – mjesnim odborima su obavljeni, kaže, i za desetak danas slijedi sastanak na kojem će se postići detaljniji dogovori oko plana i programa.
Ono što je za sada sigurno jest tradicionalna povorka grupnih maski iz gradskih predjela i županijskih mjesta koje će se u popodnevnim satima početi okupljati na parkiralištu kod Lipotice. Nakon toga slijedi povorka cestom oko uvale Jazine, ulazak u staru jezgru grada, predstavljanje maski na Narodnom trgu, kao i nagrađivanje najboljih. Za utorak je, također predviđen zabavni program u gradu, a održat će se i tradicionalni izbor najbolje pojedinačne maske. Šupe je otkrio i to kako su za gostovanje na zadarskom karnevalu primili upite iz drugih zemalja, poput Slovenije, no sva ta gostovanja još su upitna.
– Mjesni odbori su ovdje najbitniji. Da nema njihove volje i pameti, ničeg od ovoga ne bi bilo, zaključuje.
Dodatni zabavni programi održavat će se i u Varoši, točnije u organizaciji caffe bara Kult, a za sve ostalo “napravit će se najviše što može i unutar raspoloživih sredstava”, kazuje Šupe. A njih je ove godine, isto kao i lani. Oko stotinjak tisuća kuna.
– I doček Nove godine smo odradili bez ikakvih dugovanja, tako će biti i za ovogodišnji karneval, zaključio je Šupe.
U međuvremenu prijave za maškarane skupine još traju. Obrazac za prijavu može se preuzeti na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Zadra www.tzzadar.hr, a putem nje su sudionici dužni navesti naziv karnevalske skupine, naziv grupne maske, mjesto iz kojeg skupina dolazi, broj sudionika, kontakte, kao i glazbu i tekst s kojim će se predstaviti na karnevalu.