Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Samo nekoliko dana nakon pravomoćnosti presude – opet “pao”

09.02.2011. 23:00
Samo nekoliko dana nakon pravomoćnosti presude – opet “pao”


Veličković je u svibnju lani na Županijskom sudu bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog posjeda i “dilanja” heroina, a samo par dana nakon što je Vrhovni sud tu presudu potvrdio ovaj je kuhar opet “pao” i to na isti način


Samo nekoliko dana nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio presudu Županijskog suda kojom je 37-godišnji kuhar Dean Veličković Dejo iz Zadra zbog droge bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, opet je uhvaćen s drogom i pritvoren, a jučer mu je zbog toga počelo novo suđenje pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Radman.
Optužnica zadarskog tužiteljstva i ovaj ga put tereti za posjed droge radi daljnje prodaje na zadarskom narko tržištu, a riječ je o oko šest plastičnih vrećica u kojima su bile raspoređene manje količine heroina te još jedna vrećica sa oko 20.16 grama metadona pomiješanog s laktozom. To su 21. rujna lani u pretrazi njegova stana našli policajci Odjela za narkotike PU zadarske.
Veličković je jučer rekao kako se ne osjeća krivim, a jučer su svjedočili i policajci koji su bili u pretrazi njegova stana na adresi Dinarske ulice u Zadru.
Suđenje se nastavlja, a Veličković koji se na prošlom suđenju branio sa slobode sada se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra.
Ista se priča dogodila i lani kada su policajci pretragom njegova stana pronašli vrećicu s oko dva grama heroina, vagu za precizno mjerenje s tragovima heroina i kokaina, manju količinu heptanona pomiješanog s cedevitom, kao i manju količinu laktoze i fruktoze.
On se tada branio kako je bio na liječenju od ovisnosti te da je uzimao heptanonsku terapiju od 15 tableta dnevno, a za vagu je tvrdio kako mu je trebala za mjerenje laktoze s obzirom da je dijabetičar. Veličkovića je tada na dvije godine zatvora osudilo Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Dijana Grancarić i koje mu je pri izricanju presude cijenilo čitav niz olakotnih okolnosti, pa je zbog toga u njegovom slučaju primjenjen institut ublažavanja kazne jer je prema Kaznenom zakonu za to kazneno djelo predviđena zatvorska kazna od najmanje tri, pa do 12 godina.
A, olakotna okolnost koja je tada išla u prilog Deanu Veličkoviću bila je činjenica da on prije toga nije bio osuđivan, da je u trenutku počinjenja kaznenog djela zbog svoje ovisnosti bio smanjeno ubrojiv, da je teški dijabetičar te su mu suci cijenili njegovo primjerno držanje i stav pred sudom.