Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Djeca pjevala “Lipo ime Policija!”

09.02.2012. 23:00
Djeca pjevala “Lipo ime Policija!”


Djeca su skakala oko policajaca u veselila se pravdi i vraćenim poklonima. Nekoliko dječaka odmah je izrazilo želju da kad odrastu postanu policajci, isti kao i ovi biogradski koji su ih razveselili


Dogodilo se ono što su vrtić “Cvit” i javnost Zadarske županije priželjkivali – policija je pronašla lopove i vratila djeci ukradene televizore i DVD!
Tjedan dana prošlo je od provale u kojoj su djeci ukradeni njihovi božićni pokloni. Dva televizora i DVD dobili su, naime, u akciji za vrtić u prosincu.
Policajci su u vrtić došli u četvrtak ujutro i na opće iznenađenje djece sa sobom unijeli ukradene poklone. Kad su malo došli k sebi zapjevali su im “Lipo ime Policija!”.
– To je bio urnebes, djeca su vrištala od sreće, odmah smo napravili tulum, kaže ravnateljica vrtića Mirjana Zalović.
Djeca su skakala oko policajaca u veselila se pravdi i vraćenim poklonima. Nekoliko dječaka odmah je izrazilo želju da kad odrastu postanu policajci, isti kao i ovi biogradski koji su ih razveselili.
A oni su, pak, dovršili kriminalističko istraživanje nad mladićima u dobi od 20 i 25 godina s biogradskog područja, za koje sumnjaju da su, zajedno sa 16-godišnjim maloljetnikom, provalili u dječji vrtić u SV. Filipu i Jakovu. Ukradene televizore i DVD sakrili su u kući u vlasništvu 57-godišnjakinje, u koju je maloljetnik prethodno provalio.
Dvadesetogodišnjaka i maloljetnika policija sumnjiči za još jedno nedjelo – da su, početkom veljače, provalili u kuću u vlasništvu 64-godišnjaka u SV. Filipu i Jakovu, i iz nje ukrali DVD i alkoholno piće. I te ukradene predmete policija je već vratila vlasniku. Policija je protiv sve trojice podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.
– Otkad ste objavili tekst o krađi potajno smo se nadali da bi policija ipak mogla pronaći i vratiti nam naše stvari, ali nismo mogli ni pomisliti da bi se to moglo dogoditi tako brzo, kaže Zalović koja nam se u nastavku pohvalila pozivom iz biogradskog hotela.
– Zvali su nas prije par dana iz Ilirije i rekli kako im je jako žao zbog provale i da će nam oni kupiti televizor. No eto, kako je sve ovo sretno završilo nazvala sam ih čim su nam došli policajci i dogovorili smo se da će nam umjesto televizora pokloniti nešto drugo, još ćemo vidjeti što, kaže sretna ravnateljica.