Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Karneval humanitarnog karaktera

09.02.2012. 23:00
Karneval humanitarnog karaktera


Ovogodišnji privlački karneval imat će i humanitarni karakter. Odlukom organizatora sva prikupljena sredstva od tombole i ostale ponude uplatit će se za operaciju male Privlačanke
Ovogodišnje karnevalske “ludorije” u Privlaci započet će 18. veljače poslijepodne na trgu Popova vlaka u centru mjesta, gdje će načelnik maškara u pratnji svoje maškarane svite preuzeti ključeve, a time i vlast u Privlaci od aktualnog načelnika Ive Surića i njegovih suradnika. Mirnoj i već dogovorenoj predaji vlasti svjedočit će brojna maškarana i nemaškarana svita, kao i dječje maškare iz privlačkog Dječjeg vrtića Sabunić.
Po predviđenom programu nakon što “pročešljaju” sva privlačka kućanstva, maškare će u zajedničkoj karnevalskoj povorci tradicionalno proći centrom mjesta i Kolištem te će se oko 19 sati sjatiti na Popovu vlaku, nakon čega će početi zabavni program. Predviđena je karnevalska tombola s bogatim nagradama u kojoj će svaka srećka biti dobitna. Nadalje, izabrat će se najljepša pojedinačna i skupna maska, a upriličit će se bal pod maskama. Najmlađe sudionike karnevala zabavljat će mađioničar. Organizatori pripremaju jela s roštilja te domaće vino, pivo i sokove. Karnevalsko ludovanje privest će se kraju paljenjem na lomači krnje uz prvotno čitanje optužnice.
Inače, ovogodišnji privlački karneval imat će i humanitarni karakter. Odlukom organizatora Općine Privlaka, privlačke Turističke zajednice, Dječjeg vrtića “Sabunić” i privlačkog Caritasa, sva prikupljena novčana sredstva od tombole i ostale ponude uplatit će se za operaciju djevojčice Lee Glavan. Organizatori ovom prigodom tako pozivaju sve koji žele pomoći maloj Lei da to mogu učiniti uplatom dobrovoljnih novčanih priloga kod Splitske banke na broj žiro-računa 2330003-1552017459.