Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadar koji želimo gledati cijelo proljeće

09.02.2014. 23:00
Zadar koji želimo gledati cijelo proljeće


Bolji početak nogometnog proljeća Zadrani nisu mogli ni priželjkivati. Na svojim su Stanovima u 21. kolu Prve HNL pobijedili Osijek i zasjeli na 7. mjesto prvoligaške ljestvice preskočivši Slaven Belupo. Prva je to pobjeda Zadrana na svom travnjaku nakon punih šest mjeseci. Davno, u srpnju 2013. godine, u 3. kolu sezone 2013./14. Zadar je na Stanovima osvojio tri boda i to također protiv momčadi sa Drave identičnim rezultatom 3:1. Koliko ova pobjeda znači momčadi Ferde Milina teško je riječima dočarati.
U ovome su trenutku momčadi iz Gradskog vrta pobjegli na velikih osam bodova prednosti što im uvelike može olakšati put u nastavku prvenstva. Međutim, kao što je na konferenciji za novinare kazao Zadrov strateg ‘ništa nije gotovo’ i zato bi bila velika šteta da već u sljedećem kolu protiv Rijeke Zadrani u najmanju ruku ostanu neporaženi.
 Nekoliko je čimbenika odlučilo pobjednika u srazu dvije momčadi koje su bliže dnu, nego vrhu prvoligaške ljestvice. Unatoč tome što je trener Milin cijeli prošli tjedan pokušavao smanjiti pritisak na svoje igrače naglašavajući da je prvenstvo dugo, znalo se da će svim silama pokušati doći do tri “zlatna” boda u ovoj utakmici. Za Zadar je ova nogometna priča krenula odlično, već u 10. minuti Igor Banović, povratnik u redove matičnog kluba iz slovenskih Domžala natjerao je vratara Mikulića da loptu vadi iz svoje mreže. Osijek se do kraja prvog poluvremena nije uspio oporaviti, a Zadrani su već u prvih 45 minuta stvorili nekoliko prigoda i poluprigoda, pa su, da je bilo malo prisebnosti i preciznosti, mogli na odmor i s uvjerljivijom prednošću.
U redovima Zadra u prvom poluvremenu jednostavno nije bilo slabe karike. Obrana na čelu s Matkovićem funkcionirala je besprijekorno. Osim strijelca Banovića posebno se svidio i Ivor Weitzer koji je u ovom zimskom prijelaznom roku pojačao momčad sa Stanova. Dijelio je lopte za Ivančića i Tadića, a nerijetko je stizao uklizavanjima otkloniti možebitnu opasnost koja je krenula prema vratima Zadra. Veliku ulogu, posebno u defanzivnim zadacima odradili su Zadrovi veznjaci Sarić, Bilaver i mladi Viduka.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU