Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

EasyJet od svibnja iz Zadra leti i za London

09.02.2017. 23:00
EasyJet od svibnja iz Zadra leti i za London


Osim Milana, niskotarifna kompanija EasyJet ove će godine iz Zadra prevoziti putnike i za London, točnije do zračne luke Lutton.
Britanski niskotarifni avioprijevoznik tako uvodi još jednu novu zračnu liniju iz Londona prema Zadru. Linija će biti na rasporedu dva puta tjedno, srijedom i subotom u vremenskom razdoblju od 27. svibnja do 2. rujna ove godine. Uz ovu liniju EasyJeta iz Zadra do Londona može se putovati Ryanairom, Flybeom i Titan Airwaysom.
EasyJet je nedavno objavio sedam novih ruta, uključujući potpuno novu destinaciju, Zadar, čineći ga četvrtom zračnom lukom u Hrvatskoj koju opslužuje, pored Splita, Dubrovnika i nedavno uvedene Pule, izvijestili su iz kompanije.
Za razliku od drugih low cost avio kompanija, EasyJet koristi glavne aerodrome koji se nalaze blizu velikih gradova i nudi posebne usluge za poslovne putnike te u tom smislu nije klasična low cost avio kompanija. EasyJet , poput ostalih lowcostera ne služi besplatno obrok i piće na letovima, ali postoji mogućnost kupovine osvježenja tijekom leta.
Oni su drugi najveći low cost prijevoznik u Europi i najveća konkurencija Ryanairu. Funkcioniraju po principu Ryanaira po pitanju broja putnika i aviona. Razlika između njih je što EasyJet nema česte niske cijene kao Ryanair, ali se mogu naći jeftine karte ako se dovoljno rano i dovoljno dobro organizirate. Poput Ryanaira, naplaćuju svu dodatnu prtljagu i ostale pogodnosti, poput odabira sjedala ili prednosti ukrcaja.
Osim što je EasyJet i službeno najveća britanska aviokompanija ona je, zahvaljujući svojoj niskobudžetnoj cjenovnoj politici, prevezla i najveći broj putnika te se smatra vodećom aviokompanijom i na mnogim velikim europskim aerodromima, kao što je npr. aerodrom Milano Malpensa. Godišnje ovaj, uz Ryanair najveći niskotarifni avioprijevoznik, preveze 70 milijuna putnika.