Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hoće li se dogoditi obrat u istrazi o smrti Ivana Milina?

09.02.2017. 23:00
Hoće li se dogoditi obrat u istrazi o smrti Ivana Milina?


Moja punica Jelica Čonda i ja sumnjamo kako moj sin Ivan Milin, čije je mrtvo tijelo u lipnju prošle godine Jelica pronašla na podu kupaonice u stanu naše kuće u Diklu, nije umro na način kako to pretpostavlja policija. Punica je slučajno slušala razgovor dvojice mladića, koji su pričali o okolnostima pod kojima je Ivan pretučen u noći prije nego je pronađen mrtav. To sam rekao i policiji, a njihova inspektorica iz I policijske postaje mi je u zadnjem razgovoru cinično rekla da im dam imena onih koji su ga pretukli, govori Gordan Milin, koji kaže kako je razlog njegova istupa u javnost želja da sazna istinu o načinu na koji je umro njegov sin u dobi od 30 godina.
– Punica je i tog 19. lipnja ujutro oko 5 sati ustala iz kreveta te je po običaju išla provjeriti je li joj se unuk vratio iz noćnog izlaska. Utvrdila je kako ga nema u njegovoj sobi, ali je vidjela da je krevet razbacan kao da je u njemu spavao. Pronašla ga je na podu kupaonice. Ekipa Hitne medicinske pomoći, koju smo pozvali, bezuspješno ga je pokušala reanimirati, a mrtvozornica je kasnije utvrdila da je umro nasilnom smrću te je zatražila obdukciju. Nažalost, do današnjeg dana nismo dobili službene rezultate obdukcije, priča Milin, dodajući kako su se snašli i dobili neslužbene rezultate.
– Iako na Ivanovu tijelu, osim ogrebotine na čelu i masnice na koljenu, nije bilo vidljivih ozljeda, utvrđeno je kako mu je slomljeno čak osam rebara s lijeve strane. Jedno od tih rebara mu je probilo slezenu te je umro od unutarnjeg krvarenja. Pronašli su i da je u krvi imao dva promila alkohola i da to odgovara količini od pet, šest piva. Međutim, policija nam nijednu od tih stvari nije rekla, već su nam govorili kako pretpostavljaju da je Ivan pao sa svojeg motocikla, premda na tom vozilu nije bilo nikakvih oštećenja.
Govoreći o slučaju smrti Ivana Milina u PU zadarskoj su nam kazali kako su proveli kriminalističko istraživanje u vezi smrti 30-godišnjaka, tijekom kojega su, između ostalog, obavili i obavijesne razgovore s osobama s kojima se on družio u noći prije svoje smrti.
– O svim radnjama i činjenicama koje smo vodili upoznali smo i Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), navode u PU zadarskoj.
Očitovanje o ovom slučaju tražili smo i od ŽDO-a, a u njihovu odgovoru stoji kako se poduzimaju izvidi da bi se razjasnile sve okolnosti smrti ove osobe.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU