Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadranke i Zadrani, svi ste pozvani!

09.02.2017. 23:00
Zadranke i Zadrani, svi ste pozvani!


Večeras u 20 sati svečano će se otvoriti Kneževa palača. Iz Gradske uprave pozivaju sve građane da dođu na otvaranje, razgledaju Palaču i pogledaju raznolik program.
“Zadranke i Zadrani, dođite i pridružite nam se na otvorenju Kneževe palače, zadarskog kulturnog dragulja koji je i obnovljen radi vas. Prošećimo zajedno Palačom uz raznolike programe”, poručuju iz Gradske uprave.
Program svečanog otvaranja je zamišljen kao promenada gradom koja kreće od 17.30 sati koncertom Gradske glazbe Zadar od Mosta do Foruma.
Od 18 sati, publika će moći pratiti različite programe u HNK Zadar i Gradskoj loži koje izvode Zadarski komorni orkestar, učenici i nastavnici Glazbene škole Blagoje Bersa, HGPD Zoranić i Zadarski plesni ansambl.
Nakon šetnje od programa do programa kroz Poluotok, publika će prošetati do Poljane Šime Budinića gdje će se održati najsvečaniji dio, čin otvorenja Kneževe palače.
U Atriju Kneževe palače svirat će Jazzistra Wind Sextet, a u Koncertnoj i Multimedijalnoj dvorani bit će postavljene glazbene instalacije zadarskoga dvojca LightuneG. Prva Instalacija sastoji se od devet solarnih panela, a kod ulaza će se nalaziti desetak različitih rasvjetnih objekata s kojima će posjetitelji moći intervenirati na panele i tako dobiti svoj vlastiti zvuk. Druga zvučna interaktivna instalacija pod nazivom “Grad, zvuk” omogućava posjetiteljima da aktiviranjem senzora pretvaraju prostor Multimedijalne dvorane u zvučnu šetnju Zadrom.
U izložbenom dijelu Palače, posjetitelji će vidjeti Kabinete čuda Narodnog muzeja Zadar, a na prvom katu neobičnu izložbu “Šest salonskih priča”.
Program otvorenja u cijelosti potražite na 17. stranici.