Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vuković: Zadovoljni smo kandidaturom Zvonimira Vrančića

Autor: Nives Rogoznica

09.03.2009. 23:00
Vuković: Zadovoljni smo kandidaturom  Zvonimira Vrančića


HSU je zainteresirana voditi odbor Gradskog vijeća koji će se baviti pitanjima socijalne skrbi i posebno umirovljenicima


Kandidat HDZ-a  za zadarskog gradonačelnika  dr. Zvonimir Vrančić jučer je  našem listu izjavio da u slučaju “duela” s kandidatkinjom  SDP-a i HNS-a Ingrid Antičević-Marinović očekuje  potporu koalicijskih partnera   HSP-a HSS-a, HSU i  “najdugovječnijeg” HDZ-ovog  partera HSLS-a.
S obzirom da je HDZ kao  svoje kandidate za zamjenike  gradonačelnika imenovao člana stranke Darka Kasapa i  nestranačkog Dražena Grgurovića, manevarski prostor za  sklapanje koalicija uz pretpostavku da u spomenutoj postavi neće biti izmjena, ostaje  tek na listi kandidata za Gradsko vijeće. Vijećnika u Gradskom vijeću je 27 pri čemu  samo “gornju polovicu” liste  treba smatrati prolaznom.  Realno je stoga pretpostaviti  kako će “bitka” koalicijskih  partnera za mjesta biti oštrija  nego ikad.
Ipak, iz HSP-a poručuju kako neće biti parcijalnih koalicija te kako neće biti koalicije na listi za Gradsko vijeće, ne bude li je na listi za  gradonačelnika i zamjenike.  Istodobno, predsjednik  zadarskog HSS-a Danijel Segarić odgovara kako je s  HDZ-om kontakata bilo, ali i  da prave pregovore tek očekuju.
U zadarskoj organizaciji  Hrvatske stranke umirovljenika vlada umjereni optimizam, kada je riječ o sklapanju  koalicije s HDZ-om.
– Mi razgovaramo o programima, imamo zahtjeve koji  se mogu rješavati na lokalnoj  razini i o njima pregovaramo.  Kada dođe do dogovora izići  ćemo s konkretnim informacijama o tome što je točno  dogovoreno. Mogu reći da  smo ugodno iznenađeni i zadovoljni izborom dr. Zvonimira Vrančića kao kandidata  za gradonačelnika. On je iskusan političar, odmjeren i  umjeren u političkim istupima  i dobro je vodio Gradsko vijeće, kazao je predsjednik zadarske HSU Duško Vuković,  dodajući kako je njegova  stranka, kada je riječ o pregovorima za vijećnička mjesta, zainteresirana voditi odbor  koji će se baviti pitanjima  socijalne skrbi i u sklopu te  materije posebno umirovljenicima.